28 Ekim 2013 Pazartesi

Kayserispor-Galatasaray

Galatasaray ilk kez maça Umut,Burak ve Drogba ile başladı. Galatasaray diziliş olarak 4-2-3-1 gibi görünse de özellikle hücumda 4-2-1-3 olarak oynadı. Sabri'nin kanadının belli bölümlerde boş kalması bu dizilişin sonucuydu. Bu tercih maçın bol pozisyonlu ve gollü geçmesine neden oldu. Bazı maçlar bu dizilişi kaldırabilir. Zorlu maçlarda nasıl bir diziliş olacağını ilerleyen maçlarda göreceğiz.

Maça Galatasaray etkili başladı. İlk golden önce Burak solda uygun durumda arkadaşı olmasına rağmen uzaktan vurmayı tercih etmiş ve top dışarı çıkmıştı. Golün olduğu pozisyonda pası tercih edince Sneijder yerden düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Chedjou ile ikinci gölü bulduktan sonra Galatasaray pozisyonlar bulmaya devam etti. Galatasaray'ın yediği ilk golden önce orta sahadaki mücadelede Dany topu çok temiz aldı. Rakibi tabanla bileğine bastı hakem Cüneyt Çakır pozisyonu görmedi. Görmedi diyorum görseydi yanlış yorumlanacak bir pozisyon değildi. Devamında Dany topa doğru hamle yapmak isterken rakip oyuncu topla oynama niyeti olmadan ikinci kez faul yaptı. Bu iki faulü göremeyen hakem nasıl olduysa faulü Kayseri’ye verdi. Sanırım Galatasaray iki farklı önde olduğu için farkın açılmasını istemedi. Aynı mücadele içinde üç hata birden yapmayı başardı. Ve bu üç hatada Kayseri’ye yaradı. Devamında Chedjou'nun omzuyla yaptığı müdahaleye penaltı kararı geldi. Hakem hatalarını mümkün mertebe yazmamaya çalışıyorum. Bu pozisyonu yazmamdaki tek sebep bu pozisyon hakkında konuşmadan Burak'ın golü ofsayt diye yorum yapan kimselerdir. Hakemler görmüş olsaydı ofsaydı kesinlikle çalardı. 14 cm ofsaytmış neye göre Lig TV'ye göre Hıncal Uluç’un her zaman söylediği gibi birkaç salise geç durdursa çoğu pozisyonda karar değişir. Pozisyon bence de ofsayt bunu belirteyim. Ancak bu kadar tartışılması çifte standarttır art niyettir. Herkesin gözü önünde oyuncu tekmeleyen oyuncu var bu ülkede teknik direktörü dâhil pozisyonu görmeyen yok. Bu pozisyonda yapılan yorum oyuncuyu oyundan aldığı için teknik direktörün ne kadar akıllı olduğu ise bu kişilerin yorumlarına itibar edilmez. Penaltı golünden hemen sonra Kayseri ikinci golü buldu ve devre 2-2 eşitlikle bitti. Bu golde son hatayı Dany yaptı ama Umut'dan başlayarak takım olarak üst üste hatalar golün sebebi oldu. Hangi takım olursa olsun bir dakika içinde iki farklı önde olan bir takımın iki gol birden kalesinde görmesi kabul edilir değildir. İkinci yarı Burak Yılmaz'ın golü ile durum 2-3 oldu. Bu dakikadan sonra Kayseri ciddi ataklar yapmasına rağmen gölü bulamadı. Drogba'nın frikik gölü skoru 2-4'e getirdi. Ve maçta başka gol olmadığı için Galatasaray mücadeleden iki farkla galip ayrıldı. Sneijder bu kadar iyi oynarken sakatlanıp çıkması büyük şanssızlık umarım ciddi bir şeyi yoktur. Yerine giren Emre üçüncü ve dördüncü gollerin yaratıcısıydı. Umarım iyi oyununu sürdürür. Altyapıdan yetişmesine rağmen bazı taraftarlar tarafından acımasızca eleştiriliyor. Aynı hataları yabancı bir oyuncu yapsa bu kadar acımasızca eleştirilir mi merak ediyorum. Emre'nin kendine dikkat etmesi herkesten daha fazla çalışması şartıyla ısrar edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Taraftarında genç oyunculara karşı daha anlayışlı yaklaşması gerekiyor. Selçuk bu sezon en iyi oyununu oynadı umarım daha iyi olur. Galatasaray adına bu sezon ilk kez stoperlerden gol geldi.

Kayseri eksik kadrosuyla oyun olarak rakibine direnemedi. Eksikler dönünce daha iyi sonuçlar alacaklarını düşünüyorum. Genç ve kaliteli bir kadroya sahipler. Ancak savunma anlayışlarını değiştirmeleri gerekiyor.


Galatasaray iki maç üst üste kazandı. Fenerbahçe maçı öncesi Konya ile oynayacaklar. Kendi evinde olmasına rağmen Kayseri maçından daha zor maç olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe maçı öncesi Konya ve Kopenhag maçlarını kazanmak takımı moral olarak iyi bir noktaya getirecektir. İki zorlu maç Galatasaray'ı bekliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder