3 Ekim 2013 Perşembe

Juventus-Galatasaray

Galatasaray dün bir kez daha Avrupalı kimliğini sahaya yansıttı. Mancini çok iyi bir başlangıç yaptı. Çoğu teknik adam Juventus maçından sonra imza atmayı tercih edebilirdi. Risk aldı ve kazandı.

İlk yarı iki takımda kontrollüydü. Net pozisyonun olmadığı ilk yarıda savunma hatasından Galatasaray gölü buldu. Futbol böyle bir oyun Galatasaray Real Madrid maçının ilk yarısında çok daha iyi oynamasına rağmen defans hatasından ilk yarıyı 1-0 yenik kapatmıştı. Penaltı pozisyonuna kadar Juventus’un uzaktan şutlar dışında pozisyonu yoktu. Penaltıdan sonra Juventus ikinci gölüne kadar ciddi pozisyonlar buldu. Galatasaray yenik duruma düştükten sonra ilk atakta gölü bularak İtalya’dan bir puanla döndü. Juventus iki maçta da Madrid’i yenemezse ve Galatasaray Kopenhag maçlarından iki galibiyet çıkarabilirse İstanbul’daki Juventus maçında bir puan bile yeterli olacaktır. Bu doğrultuda alınan bir puanın değeri çok daha iyi anlaşılır. Galatasaray için Kopenhag maçları çok zor olacak Danimarka takımı sanıldığı kadar kolay bir takım değil.

Galatasaray defansı dün iyi bir maç çıkardı. Eboue’nin birkaç hatası dışında defans görevini yaptı. Penaltı pozisyonunda Ambrabat savunma oyuncusu olmadığı için çok basit bir hata yaptı. Penaltı var mı yok mu yorum yapmayacağım ancak kaleye sırtı dönük bir oyuncuya hele ki kaleden uzaklaşırken böyle dengesiz hamle yapılmaz. Penaltıdan sonra defans dengesini kaybetti yenilen ikinci golde defans olarak hatalar vardı. Ortasahada Melo çok iyi oynadı çoğu zaman defansına yardım etti ve kritik müdahalelerde bulundu. Selçuk savunmada hücumda iyiydi. Riera sağda Bruma Solda başladı zaman zaman kanat değiştirerek oynadılar. Riera hücumda etkisizdi savunmada hatalar yaptı. Yerine giren Ambrabat daha iyi gözüktü ancak penaltıya sebebiyet verdi. Bruma dün beklediğimden daha etkisizdi. Özellikle ikinci yarıda iki pozisyonda uygun durumda topu alıp gitmedi yanlış pas tercihleri nedeniyle pozisyonlar kayboldu. Belki heyecan beklide kenardan topa basıp arapası düşünmesi söylenmiş olabilir. Defansı az adamla yakalamışken direk kaleyi düşünmesi daha mantıklı olabilirdi. Sneijder dün sahanın en kötüsüydü savunmaya yeterince yardım edemediği gibi hücuma çıkışlarda çok top kaybettiği için Galatasaray’ın oyuna hakim olamamasına neden oldu. Drogba için söylenecek bir şey yok daha ne yapsın. Umut görevini yaptı. Yine sonradan girmesine rağmen gölünü attı ve altın değerinde bir puanın gelmesini sağladı.

Maçın hakemi özellikle ikinci yarıda takdir haklarını Juventus’dan yana kullandı. Bu nedenle ikinci yarı Galatasaray çıkmakta zorlandı.

Alınan bir puan gruptan çıkma umutlarını arttırdı. Kopenhag maçına üç hafta var o maçın kazanılması şart bu sürede Mancini takımı oturtmuş olacaktır. Umarım Galatasaray grupta ilk ikiye girmeyi başarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder