23 Ekim 2013 Çarşamba

Galatasaray-Kopenhag

Galatasaray için hayati önem taşıyan Kopenhag maçı geldi çattı. Puan hesaplarına diğer maçlar ne olusun bunlara hiç girmeyeceğim. Öncelik kazanmak.

Mancini geldikten sonra kadro değişmese de oyun anlayışı oldukça değişti. Juventus, Akhisar ve Karabük maçlarında takım pozisyona girmekte zorlandı.

Muhtemel kadroda kalede Muslera ve defans hattında Ebuoe, Semih, Chedjou ve Riera’nın oynayacağı kesin gibi. Orta sahada Melo, Selçuk ve ileride Drogba, Sneijder sakatlık olmazsa olacaklar. Geriye belirsiz iki boş kadro kalıyor. Burak oynarsa muhtemelen orta sahada kanat oyuncusu olmadan oynayacağız. Bence orta sahadaki üçüncü kişide Engin olur. Yada Buraksız 4-4-1-1 ile Bruma, Ambrabat(Engin) kadroda yer bulacak. Danimarka takımını Şampiyonlar Ligi özetleri dışında izleme şansım olmadı. Kapanacakları muhtemel ve kapalı savunmaları açmak için kanat bindirmeleri en iyi yol. Dikkat edilecek nokta ortaların yerden yapılması. Gerçek kanat oyuncuları ile Galatasaray goller bulacaktır.

Duran toplara savunmada büyük özen göstermek gerek. Çift forvetle çıkılacaksa kişisel görüşüm Burak yerine Umut’un oynaması. Drogba duran toplarda defansa yardım ediyor ve özellikle kornerlerde bir forvet oyuncusu için çok top çıkartıyor. Umut veya Burak oynarsa duran toplarda muhakkak defansa gelmeliler.

Bu maçın telafisi yok. Sabırla kontrollü hücum etmek gerekiyor. Olabilecek en kötü şey ilk golü rakibin atması oradan maçı çevirmek çok zor olacaktır.

Maçlar için pek skor tahmini yapmam ancak bu maçı Galatasaray 2-0 kazanacakmış gibi geliyor. Ve hatta goller Drogba ve Sneijder diyelim.


Galibiyet gelsin her şey istediğimiz gibi olsun. Başarılar Galatasaray… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder