24 Ekim 2013 Perşembe

Galatasaray-Kopenhag:3-1 Muhteşem Galibiyet

Galatasaray rüya gibi bir maç çıkardı. Bundan daha iyisi 4-0 veya 5-0 alınacak bir galibiyet olabilirdi. Galatasaray ilk yarıda üç farkı yakaladı ve Şampiyonlar Ligindeki en net galibiyetlerinden birisini aldı.

Defans kurgusunda beklenen dışında sol bekte Riera yerine Dany oynadı. İyi bir maç çıkardı. İlk golde sağ korner direğinin oradan Melo’ya adrese teslim gol pası verdi. Eboue iki asist ile maçın adamı oldu. Semih ve Chedjou kusursuz oynadılar. Melo müthiş yükselerek güzel bir kafa vuruşuyla ilk gölü attı. Savunmada zaten çok iyiydi bugün hücumda da kendini gösterdi. Selçuk iyiydi ancak hala yapabileceklerinin çok uzağında. Selçuk form tuttuğu zaman takım nasıl oynayacak çok merak ediyorum. Dün takım çok iyi olduğu ve çoğu oyuncu sezon ortalamasının çok üzerinde performanslar sergilediği için fark edilmedi ancak bana göre Bruma çok çok iyi oynadı. Süratli, teknik, çalım atıyor, pas veriyor ve savunma yönü iyi gol atmaya başlayınca eksiği kalmayacak. Bence on birde yeri garanti ligde oynamazsa tek sebebi yabancı sınırı olabilir. Burak muazzam bir maç çıkarttı. Yanılmışım böyle koşsun savunmaya yardım etsin her maç oynar. Çok gol kaçırmasına rağmen taraftardan alış aldı. Sneijder iyiydi daha da iyi olmasını bekliyorum. Performansı bence takım performansıyla beraber gidecek. Takım iyiye giderse Sneijder de iyiye gider. Oyun olarak takımı alıp götürmez belki ama iyi bir takımda kilidi açan oyuncu olur. Drogba yine kusursuzdu defanstan geldi top çıkardı. Pres yaptı, gol attı ve Şampiyonlar Ligi’nde Del Piero ile aynı gol sayısına ulaştı. Umarım söylediği gibi otuz dokuz yaşına kadar oynar ve futbolu Galatasaray'da bırakıp teknik ekipte devam eder.

Galatasaray oyuna rakip sahada baskıyla başladı. Kaptığı toplarla pozisyon ve goller buldu. Defansta dikkatliydi rakip sadece duran toplarda tehlikeler yarattı ancak gole yaklaşamadı. Pres yapıp topu iyi kullanınca goller de gelince rakibin direnci kırıldı. Maçın sonunda yenilen golü önemsemiyorum.

Juventus’un kaybetmesi alınan galibiyeti daha anlamlı kıldı. Artık hedef Danimarka’da kazanmak olacak.

Dün yazımda maç 2-0 biter golleri Drogba ve Sneijder atar demiştim. Yanılmışım! Melo ve Kopenhag’ın gollerini tahmin edemedim.


Güzel galibiyetin tadını çıkartalım. Umarım galibiyetler devam eder ve gruptan çıkmayı başarırız. Bizlere yaşattığınız mutluluklar için tebrikler aslanlar, tebrikler Galatasaray…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder