7 Ekim 2013 Pazartesi

Akhisar-Galatasaray

Öncelikle kimilerine göre Türkiye’de oynanan her maçın altında bir çapanoğlu vardır. Büyük takım yenilmişse ya top oynamamıştır ya rakibi küçümsemiştir. Kimi zamanda küçük takım maça çok asılmıştır ölümüne oynamıştır ve rakiplere karşı niye böyle oynamaz denir. Denir de denir uzatmayayım. Biz ne zaman adam oluruz onu yazayım. Küçük takım büyük takım diye takımları ayırmaktan vazgeçerek başlamak gerekir. Yorumları yaparken büyük takım kötü kaybetti, büyük takım iyi kazandı şeklinde değil A takımı şu yönlerden iyiydi bu yönlerden kötüydü şeklinde iki takım içinde yorumlar yapmalıyız. Yine uzatmayayım biz adam olmayız.

Akhisar takımını gönülden tebrik ediyorum. Türk futbolu için örnek teşkil ediyorlar. Akhisar buraya nasıl geldi bakmakta fayda var. 2007-08 sezonunda 3. Lig’den 2. Lig'e ve 2009-10 sezonunda 2. Lig’den 1. Lig'e yükseldiklerini görüyoruz. 2011-12 sezonunda son maçta Çaykur Rizespor'u yenerek şampiyon oldular ve Süper Lig'e yükseldiler. 2012-13 Süper Lig'i 14.sırada bitirdiler. Geçen sezon ilk yarıyı 3 galibiyet 6 beraberlik ve 8 yenilgiyle 15 puan toplayarak son sırada tamamladılar. İyi mücadele ediyorlardı ancak gol yollarında çok etkisizlerdi.Devre arasında Gekas transferiyle bu sorunu çözdüler ve ikinci devrede 8 galibiyet 2 beraberlik ve 7 yenilgiyle 26 puan toplayarak ligde kalmayı başardılar. Sezon başında Gekas ile anlaşamadıkları zaman geçen sene ilk yarıdaki tablonun değişmeyeceğini düşünmüştüm. Yanılmışım Akhisar’ın doğru olanı yaptığını net bir şekilde görüyorum. Henüz 7.hafta sonunda 13 puana ulaştılar. Lider Fenerbahçe’nin üç puan gerisinde, dördüncü sıraya yerleştiler.

Niasse gibi bir oyuncuyu almışlar. Beklentileri bu kadar yüksek miydi acaba? Akhisar’ın içerdeki dört maçında da gol atmayı başarmış ligde toplam beş golü var.

 

Süper lige çıktıklarında kadrolarını bozmadılar. Hamza Hamzaoğlu ile devam ettiler. Şimdilik işler istedikleri gibi gidiyor. Umarım daha da iyi olurlar.

 

Galatasaray’a gelecek olursak Mancini’yi eleştirmek haksızlık olur. Ligin iyi takımlarından birisine karşı deplasmanda oynadılar. Ortasahada iki önemli oyuncuları Selçuk ve Melo cezaları nedeniyle oynayamadılar. Milli maç arasında Mancini takımı daha iyi tanıyacaktır. Bir Galatasaray taraftarı olarak takımdan en büyük beklentim Şampiyonlar Liginde ilk ikiye girip gruplardan çıkmasıdır. Kopenhag maçları şimdilik ilk hedef ve bu maçlarda alınacak iyi sonuçlar avantajın Galatasaray’a geçmesini sağlayacak.

Galatasaray altyapıdan çıkardığı oyuncularla büyük başarılar kazanmıştır. Şuanda takımda altyapıdan Sabri Sarıoğlu(2002-2003), Aydın Yılmaz(2005-2006), Semih Kaya(2008-2009), Emre Çolak(2009-2010) ve Eray İşcan(2012-2013) var. Parantez içindeki sezonlar oyuncuların A takımda ilk kez forma giydiği yıllar. Eray İşcan A takımda şimdiye kadar 3 maçta forma giydi. Umarım gelecekte takımın as kalecisi olur. Ancak şimdilik takımda devamlılığı yok. Eray’ı saymazsak 3-4 yıldır A takıma alt yapıdan oyuncu çıkmıyor. Galatasaray için üzerinde düşünülmesi gereken en büyük sorun bence budur. Maç kaybedilir. Ama Galatasaray on sekiz kişilik kadroyu dolduramıyorsa kadroya girebilecek altyapıda oyuncu yoksa bu çok vahim bir durumdur.

Maça geçecek olursak Juventus-Galatasaray maçına benzer bir maç oldu. İlk yarı az pozisyonlu geçti Akhisar eline geçen fırsatı değerlendirdi ve ilk yarıyı önde kapattı. Farklı olarak ikinci yarıda Akhisar farkı ikiye çıkardı ve galibiyeti korumayı başarabildi. Savunmada az hata yaptılar ve hücumda efektiftiler. Haklı bir galibiyet aldılar. Galatasaray için özellikle Lig bu yıl kolay olmayacak. Milli maç arası son şans olabilir Galatasaray artık maç kazanmak zorunda.

2 yorum:

  1. galatasarayın sorunu Sneijder Barış bey. Rıdvan Dilmen'in dediğine katılıyorum bu oyuncuyu Anadolu klübünde izlesem bunu transfer edip,takımıma alim demem.

    YanıtlaSil
  2. Keşke tek sorun o olsaydı.Sneijder'i gönderirdik tüm sorunlar düzelirdi.Yazımda da belirttiğim gibi alt yapıdan oyuncu çıkmazsa mecbur dışarıdan alırsın. Anadolu'da izlesek zaten bonservisine 15 milyon eurodan az istemezler sıkıntı budur. Yerli oyuncuların piyasasına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. Sneijder'i İnter ve Milli takım performansı nedeniyle aldık.7,5 milyon bonservisle aynı kariyerde bi adam daha bulsam ben hemen alırım bonservisini.Teşekkürler yorum için.

    YanıtlaSil