21 Ekim 2013 Pazartesi

Galatasaray-Karabükspor

Mancini geldikten sonra takım pozisyona giremez oldu. Belki daha az pozisyon veriliyor ancak bu şekilde maç kazanmak çok kolay olmayacak. Mancini için şimdilik daha fazla eleştirinin anlamı yok.

Pozisyonsuz maçta Bruma’nın da olmayışı beni maçı izlerken Galatasaray bu maçı da kazanamayacak düşüncesine itti.

Sneijder forvet arkası oynuyor. Burak ve Drogba gibi iki forvetle oynuyorsunuz. Orta sahada Ceyhun,Selçuk ve Melo ile üç defansif orta saha oyuncusu kullanıyorsunuz. Bu durumda kanatlar beklerinize kalıyor. Sabri ileri çıkmaya çalıştı bence iyide maç çıkardı. Ancak yenilen gol ve bazı pozisyonlarda Sabri savunmaya dönemediği için sağ kanat boş kaldı. Hakan Balta dün hücuma neredeyse hiç çıkmadı. Sakatlanıp oyundan çıkınca yerine stoper Dany girdi. Bu sistemde bekler çıktığı için rakibe pozisyon vermek kaçınılmaz. İyi bir rakip bu açıkları affetmez. Orta sahada Selçuk sezona kötü başladı ne zaman düzelir belli değil. Melo defansta iyi hücumda çok fazla görünmüyor. Ceyhun’un bu ikiliden farklı olarak hücuma katabileceği hiçbir şey yok. Aydın oyuna girdikten sonra hücuma azda olsa katkı yaptı. Stoperleriniz duran toplarda etkili olamıyor. Takım nasıl gol atacak? Burak, Drogba veya Sneijder’in kişisel becerisi ve şans dışında başka alternatif ben göremiyorum. Çok eleştirilen Sneijder kişisel becerisiyle Karabük maçını kazandırdı. Rakip 56.dakikadan sonra on kişi mücadele ettiği halde evinizde zar zor maç kazanıyorsunuz. Takımın durumu hiç iç açıcı değil ne yazık ki. Ne yapıp edip orta sahada iki kanat oyuncusu oynatmak gerektiğini düşünüyorum.

Burak çok beğendiğim bir futbolcu satılmasını da hiç istemem. Ancak bu form durumunda Umut yedek beklerken Burak’ın oynaması garibime gitti. Sanırım Şampiyonlar Ligi maçında çift forvet çıkılması durumunda Umut oynayacaktır.

Karabükspor on kişi kaldıktan sonra bile maçı bırakmadı ancak puan almayı başaramadılar. Savunmada iyiydiler ancak Galatasaray savunmasının hatalarını değerlendiremediler. Sezona çok iyi başladılar. Oynadıkları oyunu çok beğenmiştim. Beş haftadır kazanamıyorlar. Sanırım bunun stresiyle istedikleri oyunu oynayamıyorlar. Bu hafta oynayacakları Antalya maçı onlar için çok önemli.

Galatasaray çok önemli bir galibiyete imza attı. Bu maçı kazanamasaydı bırakın şampiyonluğu Avrupa’ya bile gidemeye bilirdi.  Sıkıntılı süreçte bir şekilde kazanmak gerekiyor.


Çarşamba çok önemli Kopenhag maçı var. Şimdiden başarılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder