6 Mayıs 2013 Pazartesi

Şampiyon Galatasaray

2012-2013 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu. Galatasaray taraftarına yaşattıkları mutluluklardan dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.  Şampiyonluk yazısını sezon bittikten sonra yazacağım.
Bugün alkış ile ilgili yorum yapmak istiyorum. Abdullah Kiğılı konuyu ilk açan kişiydi. Bildiğim kadarıyla açıklaması ‘‘Galatasaray’ı alkışlayabiliriz’’ şeklindeydi. Fenerbahçeli taraftarlardan tepki aldı. Ünal Aysal’da davet gelirse Portekiz’e gidebileceğini söylediğinde benzer bir tepkiyle karşılaştı. Aykut Kocaman alkışlamayacağız şartlar uygun değil dedi. Bence de şartlar uygun değil. Zaten Aykut Kocaman’ın bırakın alkışlamayı, Galatasaray’ın şampiyonluğunu hazmettiğini dahi düşünmüyorum. Bir Galatasaray taraftarı olarak daha da önemlisi temiz futbol isteyen birisi olarak Abdullah Kiğılı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bu düşüncedeki insanlar arttıkça belki bir gün şartlar uygun hale gelir ve Türkiye’de de rakibinin şampiyonluğunu kutlayan takımları görebiliriz. Yazdıklarım büyük oranda temenniden ibaret ütopik şeyler, gerçekte şartlar hiçte istenilen düzeyde değil.
Gerçek hayata mevcut duruma dönersek alkıştan önce rakibin sevincine en azından saygı gösterebilmeliyiz. Aynı durumda Galatasaray olsaydı alkışlar mıydı? Tabi ki alkışlamazdı. Bence asıl soru şu olmalı futbola hakim kesim dostluk ve barış ortamında rekabetin olmasını ister mi? Bence hayır. Bu kavga ve gürültü ortamından leşle beslenen bir kesim var ve kavga etmekten zevk alan bu ortama zemin hazırlayan bir kesim var. Ve ne yazık ki bu iki kesimde futbol üzerinde hakim güç. Uzun lafın kısası şartlar uygun değil.
Umarım önümüzdeki yıl Türk takımları Avrupa’da daha başarılı olurlar. Avrupa başarılarının artması o kulvarda daha fazla mücadele etmek belki bazı şeyleri düzeltebilir. Biz kendi içimizde bazı şeyleri beceremiyoruz ne yazık ki.
Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder