22 Mayıs 2013 Çarşamba

Fenerbahçe-Galatasaray 1

Bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisi daha geçti. Futbol adına konuşulacak bir şey yok. Ortada işlenmiş bir cinayet ve kulüp tarafından desteklenen ırkçılık olayları ve terbiyesiz davranışlar var.
Futbol dışı bu konuşmalara en çok Cüneyt Çakır sevinmiştir. Daha sonra sırasıyla Aziz Yıldırım ve çırağı Aykut Kocaman bu durumdan hoşnut kişiler. Yıldırım maçtan önce her türlü sonuç için gerekli hazırlığını yapmıştı zira üç kulvardan sadece kupa kaldı ve Galatasaray’a yenilmesi durumunda kredisi kalmayacaktı.
Saf temiz beyefendi Aykut Kocaman taktiğiyle devam edelim isterseniz. Galatasaray bunca yıldır Kadıköy’de kazanamıyor. Son maçta Cüneyt Çakırın yaptıkları ortada daha öncede Fenerbahçe’ye avantaj sağlayan benzer hakem hatalarını(hata mı acaba!) çokça gördük hep göreceğiz Kadıköy’de Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi saha dışında yenmesi zor görünüyor konuşulacak çok şey var ama ben zamanı geldiğinde konuşurum. Ne taktik dehası be nasıl istersen çamur at sonra ben zamanı gelince konuşacağım de saf temiz beyefendi ol güzel iş gerçekten. Şimdi bana kızacaklardır Fenerbahçe taraftarı ancak ben Aykut taktiği yapıyorum kızacaklarsa önce ona kızsınlar.
Gelelim Yıldırım’a maçtan önce o da benzeri açıklamalar yaptı. Galatasaray şöyle kayırılıyor böyle kayırılıyor tabi bizi geçerler diyerek başarısızlığının kılıfını hazırladı. Birde her zaman yaptığı gibi biz kirliysek havuzdan çıkarsınlar bizi diyerek komiklik yaparak durumdan kurtulmaya çalışıyor. Ben size işin aslını açıklayayım hakkında zaten mahkeme kararı var Yargıtay onayı bekliyor. Kirliysen ki mahkemenin şimdilik kararı bu yönde bunun sonucu havuzdan çıkmak değil ligden ihraçtır. Böylece zaten Süper Lig havuzundan çıkmış olursun. PTT 1.Ligden devam edebilirsen oranın havuzuna dahil olursun daha alt lige düşmen durumunda havuz dışına çıkar ve maçlarını FB TV’den gönlüne göre verebilirsin.
‘’Ağzından sıvı çıkan buz torbalı muhterem zat’’ kızılderili olsa böyle hitap ederlerdi sanırım ilgili futbolcu için Kulübü her vukuatında ısrarla arkasında olarak örnek bir davranış sergiledi.
Geçmiş tecrübeler ve son yaşanan muz olayları göz önüne alındığında Fenerbahçe’nin olaylara genel yaklaşımı şu şekilde: Biz bişey yapmadık biz masumuz zinhar yalan. Eğer ortada kanıtlar varsa kanıtları inkar et. Olmadı yapamıyorsan biçim değiştir tükürük ağızdan çıkan sıvı olsun mesela. Elinden hala bir şey gelmiyorsa diğerlerine çamur at. Blöf yap ben yanarsam sizde yanarsınız de. Hiç olmadı gündem değiştir.
Gelelim futbolcuların hayal dünyalarına Kuyt ile başlayalım. İlk kez yenildikten sonra sevinen bir takım görmüş neden sevindiklerini anlayamamış seneye şampiyon olursa neye sevindiklerini anlayacaktır. Birde Benfica maçında o üçüncü golü yemeyiverseler 2-1 yenilselerdi sanırım yenildikleri halde turu geçtikleri için sevinirdi. Gerçi ilk maçta 1-0 kazandıkları için sevindilerdi ama maç kazanınca sevinmektense tur atlayınca, kupa kazanınca veya şampiyonlukta sevinmek çok çok çok daha mantıklıdır. Birileri ilgili kişiye anlatıversin gerçi yaşı da gelmiş öğrenecek olsa bu yaşa kadar öğrenirdi. Öğrenemez demiyorum öğrenipte ne olacak diyorum. İsteyince öğrenebileceğini şuradan anlıyoruz diyor ki Drogba ırkçılıkla ilgili açıklama yapmasın Türkiye ırkçı bir ülke gibi görülür bende Fenerbahçe taraftarının Galatasaray taraftarı tarafından öldürüldüğünü söylesem Galatasaray’ın imajı bozulur. Eee söylemiş oldunya alsana bi Aykut taktiği daha. Sabri oyuna sadece provokasyon için girmiş Volkan bunu anlamış ondan boğazına sarılmış yada jeton köşeli olduğu için geç düşmüş geç fark etmiş.  Benzer açıklama yapan futbolcuların Emre ve Volkan’ın ilk yarıdaki hareketlerine bakmalarını tavsiye ederim.
Gelelim ben yanarsam senide yakarım edebiyatına, balık baştan kokar misali Yıldırım ne demişti şike sürecinde konuşacam herkes yanacak ne oldu bugün yarın sonuç koca bir sıfır ne açıkladı hiç. Neymiş ırkçılık gündeme gelince Türkiye’nin imajı bozuluyormuş. Senin yaptığın seni bağlar niye tüm Türkiye suçlansın. Hoş sen o taraftarları savunup bide yayına çıkarmasan bunlar birkaç kendini bilmezdir Fenerbahçe taraftarını bağlamaz biz gereken cezayı verdik konbinelerini iptal ettik desen senide bağlamaz ama sen savunmayı seçiyorsun oda seni bağlar.
Bazı yorumcular da nedense şu hakem hatalarını bir türlü kabullenemiyor. İlk golden önce faul varmış ama öyle bakarsak ilk dakikada ki bir kararda işte maçın sonundaki olayı etkileyebilirmiş. İkinci golde faul varmış ama işte Eboue ayakta kalabilir miymiş hırsızın hiç suçu yok. Yuh koca bir yuh bari hiç konuşmasınlar.
Oh oh böyle yazmak ne rahatmış. Deli danalar gibi ortalığa saldırarak açıklama yapmak ne güzelmiş! Boşuna sağduyu çerçevesinde kimseyi incitmeden yazacağım diye uğraşmışım. Aklına geleni söyle biraz hikâye kurgu yaz yazabildiğin kadar. Kimileri keyifle kimileri nefretle okusun.
İnanın devam etsem daha neler yazacaktım ne korkunç bir şeymiş bu saldırgan kavgacı tavır. Şaka bir yana bugün olaya nefretle zehirlenmiş bir Galatasaray fanatiği gözünden(ya da bir kısım yöneticiler, oyuncular, yorumcular vb.) baktık. Yazdıklarım için herkesten özür diliyorum.
Gerçek düşüncelerimi yarın ki yazımda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder