20 Mart 2013 Çarşamba

Real Madrid Galatasaray 2001 Süper Kupa Finali

Real Madrid şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş Galatasaray UEFA kupasını kazanmıştı. Kozlarını süper kupada paylaşacaklardı. Genel kanı kupayı Real Madrid kazanır yönündeydi.
Şimdi 2000 yılındaki UEFA kupasına geri dönelim. Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray son iki maçında H.Berlin ve Milan maçlarını kazanarak grup üçüncüsü olup UEFA kupasına katılmıştı. Kupaya uzanan yolda Galatasaray sırasıyla Bologna(İtalya), Dortmund(Almanya), Mallorca(İspanya) ve Leeds United(İngiltere) takımlarını eledi. Finalde ise penaltı atışları sonunda Arsenal’ı saf dışı bırakıp kupaya uzandı. Yarı finale Leeds United, Arsenal, Lens ve Galatasaray takımları kalmıştı. Sanıldığı gibi tesadüf kesinlikle değildi.  Hatta bence tarihin en zorlu UEFA kupasıydı. Bunun göstergesi bir sonraki yıl yani 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Leeds United, Arsenal ve Galatasaray’ın yer almasıydı. Hatta Leeds United, Deportivo’yu eleyip yarı finale çıkmış Valencia takımına elenmişti. Tarihte UEFA yarı finalinde bu kalitede takımları bir daha göremeyebiliriz.
Real Madrid ise çeyrek finalde M.United, yarı finalde B.Münih ve finalde Valencia takımlarına geçip şampiyon olmuştu.
25 Ağustos 2001 tarihindeki Süper kupa final maçında Real Madrid; Casillas, Geremi, Ivan Campo, Ivan Helguera, Roberto Carlos, Albert Celades, Clauda Makelele, Luis Figo, Guti, Savio, Raul onbiriyle Galatasaray ise Tafarel, Bülent Korkmaz, Popescu, Capone, Hakan Ünsal, Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Hagi, Suat Kaya, Ümit Davala, Mario Jardel onbiriyle sahaya çıktılar. Real Madrid beklendiği gibi üstün olan taraf değildi. Hakan Ünsal’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Mario Jardel gole çeviriyor ve Galatasaray ilk yarıyı önde kapatıyordu. İkinci yarıda Savio’nun ortasında Suat Kaya’nın koluna çarpan top penaltıya neden oluyor ve atışı Raul gole çeviriyor ve normal süre eşitlikle sona eriyordu. Uzatmalarda sonradan oyuna giren Fatih Akyel’in ortasında Mario Jardel topu filelere gönderiyor ve altın gol ile Galatasaray Süper Kupayı müzesine götüren taraf oluyordu.
Maçı Fethiye Ölüdeniz ’de üniversiteden arkadaşlarım Ahmet BOYACI ve Sertan GÖKPINAR ile izledik. İzlediğimiz yerde ağırlıklı olarak yabancı turistler vardı. Hayatımın en güzel günlerinden birisini yaşadım. Eve dönerken de minibüste tezahürat yapmaya devam ettik. Gururlu ve mutluydum. Yabancı turistlerin içinde bu mutluluğu yaşamak ayrıca çok güzeldi. Taraftar olarak bizim yerimizde olmak istediklerinden eminim çünkü o an Avrupa’nın en büyüğü bizdik.
Ben Galatasaray’a inanıyorum. Turu geçmek için elinden geleni yapacaktır. Daha önce yaptık yine yaparız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder