18 Mart 2013 Pazartesi

26.Haftanın Ardından

Bursaspor-Trabzonspor
Bursaspor kazanarak zirveye tutundu. Trabzon’da işler kötüye gitmeye devam ediyor. Kazanmalarını beklemiyordum. Ancak beraberlik çıkarabilirlerdi olmadı.
Eskişehirspor-Elazığspor
Beklediğim gibi berabere bitti ancak Elâzığ galibiyeti son dakika penaltısıyla kaçırdı. Kazansalardı ligde kalmak için büyük avantaj elde edeceklerdi. İyi oynuyorlar düşeceklerine ihtimal vermiyorum. Eskişehir kazanamıyor.  Zirveden ve Avrupa hedefinden uzaklaşıyorlar.
Büyükşehir Bld.-Mersin İ.Y.
Büyükşehir beklediğim gibi kazandı. Alt sıralardan biraz uzaklaşıp nefes aldılar. Çok önemli bir galibiyet aldılar. Mersin yine kaybetti. Artık ligde kalırlarsa büyük sürpriz olur.
Gençlerbirliği-Karabükspor
Gençlerbirliği son dakikalarda kazandı. Rakip on kişi kalmasa muhtemelen beraberlik olurdu. Gençlerbirliği’nin şansı yaver gidiyor. Karabük için hep aynı şeyi söylüyorum kazanamadıkları sürece işleri zor diye üstelik bu hafta rakiplerde kazandı. Ordu ile dipte kaldılar. Kazanamayan düşecek. Şimdilik Karabük düşmeye daha yakın.  
Beşiktaş-Kasımpaşa
Beşiktaş kazanamayarak şampiyon için büyük yara aldı. Kasımpaşa özellikle ilk yarı daha iyi oynadı. İkinci devre Beşiktaş direklere takıldı. Baskılı oynadılar pozisyonlarda buldular ancak gol atamadılar. Kasımpaşa zirve için çok önemli üç puan kazandı.
Akhisar Bld.-Sivasspor
Akhisar rakibinde on kişi kalmasıyla beklediğim gibi bu sefer evinde kazandı. Geçen hafta şansız bir beraberlik almışlardı. Bu hafta son dakikalarda kazandılar. Yeniden umutlandılar kolay olmayacak ancak imkânsız değil. Sivas on kişi kalınca oyunun kontrolünü kaybetti. Evindeki maçlarda puanlar aldıkları sürece sorun yaşamazlar.
Orduspor-Gaziantepspor
Zor maçı Gaziantep kazandı. İlk deplasman galibiyetini aldılar. Bence ligde kalırlarsa bu maç sayesinde kalacaklar. Çok önemli üç puanı kazandılar. Ordu ateşin içine düştü. Karabük kazanamadığı sürece rahatlar. Ancak işleri zorlaştı.
Kayserispor-Galatasaray
Galatasaray beklediğimden kolay kazandı. Geçen hafta ne kadar şanssızlardıysa bu hafta o kadar şanslıydılar. Kayseri özellikle on kişi kaldıktan sonra çaresiz kaldı. Kaybettikleri puanlardan ziyade Bobo’nun kırmızı kartına üzülmeliler.
Antalyaspor-Fenerbahçe
Fenerbahçe beklediğim gibi yine bir şekilde kazandı. Antalya bu maça takılmasın bu maçın sonucu önceden belliydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder