11 Mart 2013 Pazartesi

25. Haftanın Ardından

Galatasaray-Gençlerbirliği
Futbol böyle bir oyun olmayınca olmuyor. Gol atmadan üst üste en fazla direğe nişanlama dalında Hamit bu sezon kesin rekor kırmıştır. Pozisyonlar direkler kaçan penaltı gol dışında Galatasaray adına her şey vardı. Gençlerbirliği’nin golünde faul var mıydı? Tartışmanın anlamı yok. Galatasaray önemli puanlar kaybetti. Gençlerbirliği de altın değerinde üç puan aldı. Belki de bu puanlar sayesinde ligde kalacaklar.
Büyükşehir Bld.-Kayserispor
Kayseri daha ağır basıyordu ancak denge bozulmadı. Belediye için her puan önemli. Asıl hedef maçları bu hafta Mersin maçı, ligde kalmak için bu hafta muhakkak kazanmaları gerekiyor.
Gaziantepspor-Akhisar Bld.
Antepin kazanmasını bekliyordum. İki takımada beraberlik yaramadı. Antep’in işi artık çok zor. Bu hafta deplasmanda Orduyla oynuyorlar ve kaybederlerse dipteki düşecek üçüncü takım için en güçlü aday olacaklar. Akhisar’ın umutları tükeniyor. İki farkla öndelerken iki dakikada yedikleri iki golle iki puan kaybettiler. Kazansalardı altta işler karışacaktı ve iyice umutları artacaktı olmadı. Mücadeleye devam edecekler.
Trabzonspor-Beşiktaş
Beraberlikle bitti. Trabzon için bir puanda mevcut durumda iyi görünüyor. Beşiktaş bu puanları arayacaktır.
Karabükspor-Eskişehirspor
Karabük yedi maçtır kazanamıyor. Kazanmak için beş hafta sonraki Mersin maçını mı bekliyorlar bilemiyorum. Karabük kazanamıyor tek şansları rakiplerinde kazanamaması olabilir. Eskişehir Avrupa kupalarına gidecekse maç kazanması gerekiyor. Beraberlik takımı oldular.
Sivasspor-Antalyaspor
Beklediğim gibi Sivas evinde kazandı alt sıralardan kurtuldu. Antalya zirvede kalmaya çalışacak. Yarışacakları çok takım var deplasmanlardan puanlar çıkarmaları gerekiyor.
Elazığspor-Orduspor
Elazığın kazanmasını bekliyordum. Tek gollede olsa kazandılar. Hala potoda olsalarda artık derin bir nefes aldılar. Düşerlerse sürpriz olur. Ordu deplasmanlarda kayıp. Bu hafta evlerinde Anteple oynayacaklar. Hata yaparlarsa korkulu rüya görürler.
Fenerbahçe-Bursaspor
Fenerbahçe düşündüğüm gibi bir şekilde kazandı. Şampiyonluğa ortak oldular. Galatasaray turu geçerse şampiyonluk şansları iyice artar. Bursa’nın zorlu üç maçı daha var. İstedikleri sonuçlarla çıkarlarsa Avrupa için avantaj elde ederler.
Mersin İdman Yurdu-Kasımpaşaspor
Maç bu akşam oynanacak. Kasımpaşa kazanırsa Avrupa kupalarına gitmek için avantaj kazanır. Beraberlik bence iki takımada yaramaz. Mersin kazansa da işi çok zor olacak. Daha öncede söylediğim gibi ben Kasımpaşa’nın kazanmasını bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder