5 Mart 2013 Salı

24.Haftanın Ardından

Gençlerbirliği-İstanbul Bld.
Beklediğim gibi beraberlikle sonuçlandı. Belediye için artık her puan altın değerinde. Tehlike hattının içindeler. Gençlerbirliği biraz daha rahat konumda.
Orduspor-Karabükspor
Karabük için tehlike çanları çalıyor. Acil maç kazanmaları gerekiyor. Ordu beklediğimim gibi kazandı. Derin bir nefes aldı.
Akhisar Bld.-Elazığspor
Haftanın en kritik maçı demiştim. Elazığ ligde kalmak için iyice umutlandı. Elazığ bu performansıyla ligde kalacaktır. Akhisar için işler artık çok zor. Ligde kalmaları mucizelere kaldı.
Eskişehir-Galatasaray
Galatasaray’ı uzun süredir bu kadar kötü izlememiştim. İki yıl önceki kabus sezonda bile bu kadar mahkum pozisyonsuz maçlar izlemiyorduk. Galatasaray’ın bu oyunla bir puan alması büyük kazanç. Eskişehir’in daha avantajlı olduğunu söylemiştim. Oyunun tek hakimiydiler. İki puan kaybettiler.
Antalyaspor-Gaziantepspor
Antalya’nın kazanmasını bekliyordum. Nefes aldılar ve bu sonuçla üst sıralardan kopmadılar. Gaziantep yine deplasmanda kazanamadı. Hala tehlike bölgesindeler. Evindeki maçlar kaderlerini belirleyecek.
Kayserispor-Mersin İdman Yurdu
Kayserinin daha rahat kazanmasını bekliyordum. İkinci yarının lideri Kayseri böyle devam ederlerse Avrupa kupalarına bile gidebilir. Mersin için artık umutlar tükendi. Şimdiden önümüzdeki yılın planlarını yapmaları en doğrusu. Matematiksel olarak şansları devam ediyor ancak ikinci yarı aldıkları sonuçlar her şeyi anlatıyor.
Bursaspor-Sivasspor
Kupada Sivas gülmüştü. Ligde Bursa kazandı. Beklentim bu yöndeydi. Bursa artık Avrupa kupalarına gitmek için tek yolu olan lige asılacak. Sivas puan olarak tehlikeli bölgede ancak sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum.
Beşiktaş-Fenerbahçe
Fenerbahçe’yi açık ara favori görüyordum. Yanılmışım. Ancak bu maçtan sonra bi maçları daha olsa yine de fikrim değişmezdi. Niye kaybettiler sorusunun cevabı bence kenar yönetimi. Burada Beşiktaş’ın hakkını da teslim etmek gerekiyor. Ligin belki de en başarılı takımı imkânlarına göre topladıkları puan bunu gösteriyor. Ki son dakikalarda kaybettikleri puanlar olmasa lider bile olabilirlerdi. Son dakikalarda bu kez Beşiktaş güldü.
Kasımpaşa-Trabzonspor
Kasımpaşa kazandı. Lige asılacaklardır. Avrupa mücadelesi verecekler. Trabzon artık kupaya yoğunlaşacaktır. Ligde istikrarsız sonuçlar almaları muhtemel.

2 yorum:

  1. galatasaray çok kötüydü barış. koşan, adam kovalayan önde basan takımdan eser yok. geçen seneki futbol daha zevk veriyordu. bence yine sahann heryerine koşan oyunculardan kurulu bir kadro olmalı: KALE: muslera DEFANS:sabri, semih, dany, riera, ORTA SAHA:yekta, selçuk, emre, ÖNLERİNDE: engin sinayder burak. diziliş 4-3-3 barcelona tarzı. bu kadro enazından mücaleye gücü yüksek takımlara karşı ( örneğin eskişehir maçı)galip gelir. bu kadro teknik kapasitesi yüksek ve koşan futbolculardan oluştuğu için topa daha çok sahip olur daha etkili oynar. eskişehir maçında gördük ki dorgbaya atılan uzun ve şişirme toplarla galibiyet gelmez ve tatsız futbol ortaya çıkar. ayağa toplarla organize ataklarla oynamalı gs. yalnız bu sistemde sabri esinlikle kale şut atmama şartıyla oynamalı:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koşan takım istiyorsan Burak ve Sneijder aynı takımda olmaz. Drogba oynamalı. Bence bu kadrodan koşan takım beklememek gerek en azından içerdeki maçlarda. Deplasmanlarda koşan takım olacaksada ya Burak ya Sneijder yedek olur. 4-3-3 çok uygun değil bence 4-3-1-2 yada Sneijdersiz 4-4-2 oynamalıyız. Engin dışında kadro güzel olmuş. Drogbalı 4-3-1-2 de bende aynı kadroya imza atabilirim.

      Sil