2 Kasım 2013 Cumartesi

Galatasaray-Konyaspor

Galatasaray çok önemli bir galibiyete daha imza attı. Kağıt üzerinde kolay görünen sırasıyla Karabük, Kayseri ve Konya maçlarını kazanarak üç maçı üst üste kazanmış oldu. Ancak bu sezon kaybedilen puanlar düşünülünce ne kadar önemli galibiyetler olduğu anlaşılıyor. Kopenhag ve Fenerbahçe maçları öncesinde takıma olumlu yansıyabilecek bir ortam oluşması böylece sağlandı.

Maçın başında Sneijder penaltı noktasından uygun pozisyonda gol atamadı ve sonrasında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı. Kendisi mi oynamak istedi teknik ekip mi riske etti bilmiyorum ancak oynatılması yanlıştı. Umarım ciddi bir sorunu yoktur. Yabancı sınırlaması varken sakatlığı olan hiçbir yabancı riske edilmemeli ismi ne olursa olsun. Kaleciye geri pasta Muslera yerden kısa hatalı bir pas atınca Konya Galatasaray’ı üçe bir yakaladı ancak bu pozisyonu Gekas pas atmak yerine ceza sahası dışından şut atmayı tercih edince uygun pozisyonu harcadılar. Muslera aynı hatayı birkez daha tekrarladı bu sefer Gekas uzerine gelen Muslera’yı görünce topu boştaki arkadaşına çıkardı ve Konya maçta öne geçti. Galatasaray beraberliği ararken Konya uygun hücum fırsatları yakaladı ancak değerlendiremedi. Galatasaray’ın beraberlik çabaları ancak ilk yarının sonunda Drogba ile sonuç verdi. Devre arasına eşitlikle gidildi. İkinci yarıda sonradan oyuna giren Aydın’ın pasında Burak kaleciyi çalımlayıp topu ağlara gönderdi. Galatasaray tek farkla öne geçti. İlerleyen dakikalarda Galatasaray’ın Chedjou ile bir topuda direkten döndü. Chedjou’nun son maçlarda hücumda etkili olması Galatasary için önemli bir gelişme. Maçta başka gol olmayınca Galatasaray maçtan galibiyetle ayrıldı.

Geçen hafta ikinci devre Emre’nin performansından sonra bu haftada Aydın Yılmaz çok güzel arapası ile Galatasaray’a galibiyeti getirdi. Ne yapıp edip altyapıdan çıkan oyuncularımızdan daha fazla faydalanmalıyız. Hatayı sadece altyapıdan çıkan oyuncularda aramamak gerekiyor sistemde bir yanlışlık var ki yeterince kendilerini geliştiremiyorlar. Efsane olmuş oyuncular için idman bittikten sonra kendisi çalışmaya devam ederdi diye anlatılan haberler duymuşsunuzdur. Bizim gelecek vadeden oyuncularımızın böyle bir şey yaptığını duymadım. Belki bu oyunculara takımın dışında fazladan idman yaptırmak gerekiyor. Yada futbolu bırakmış üst düzey oyunculardan genç oyunculara danışmanlık yapmaları istenebilir.

Bruma’nın ligde neden oynamadığına anlam veremiyorum. Kopenhag maçının iyilerindendi oynadığı çoğu maçta iyi oynadı. Hem hücumda hem savunmada iyi oynuyor ve daha da önemlisi oynadığı mevki itibariyle kadroda rakibi yok. Gökhan ve Hakan iyileşince kadroda yer almasını bekliyorum.


Galatasaray zorda olsa kazandı ve zorlu maçlar öncesinde nefes aldı. Galatasaray’ şampiyonlar ligi maçında başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder