28 Kasım 2013 Perşembe

Aydınlıktan Karanlığa

Real Madrid maçında Galatasaray iki farklı görüntü çizdi. İlk yarı eksik rakibine birkaç pozisyon dışında fırsat vermedi. Bu pozisyonlardan bir tanesi maçın başında Bale’in ofsayttan çıktığı pozisyondu. İlk yarıda Galatasaray Umutla etkili oldu. Bu pozisyonlardan birisinde Ramos kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Diğerinde ise gol geldi.

İlk yarıda Real Madrid’in kaleyi bulan tek şutu gol oldu. Dün yazdığım yazıdan farklı olarak Burak yerine Umut ve sol kanatta Riera yerine Amrabat oynadılar. Umut beklide takımın en iyi oyuncusuydu. Maçın adamı seçilen Arbeloa maçı bitiren oyuncu oldu. Ancak burada Dany ve özellikle Amrabat’ın savunma hatalarını konuşmak gerek. İkinci ve üçüncü golde Galatasaray’ın sol tarafı iflas etti. Tamam Dany bek olarak sorumlu ancak Amrabat’ın savunmada beki kontrol etmesi gerekiyordu. Hucumda da etkisiz olan Amrabat bence ilk çıkması gereken oyuncuydu. Mancini en azından ikinci golden sonra Amrabatı oyundan almalıydı diye düşünüyorum. Değişiklik yapmakta geç kalındı. Selçuk dün iyi bir oyun çıkardı. İkinci devre ayakta kalan ender Galatasaraylı oyunculardan birisiydi. Melo'da iyilerdendi. Drogba iyi oynadı ancak maç sonu fazlasıyla enerjisi tükendi. Eboue etkili bindirmeler yaptı. İkinci yarı kanada inip yerden yaptığı iki ortaya Umut yetişemedi Galatasara için bu pozisyonlar kırılma anlarıydı. Umut’un ikinci yarının başında ofsayt bayrağıyla geçersiz olan golüde kritik bir andı. İkinci yarıda birde Drogba’nın kafa şutu vardı gol olabilecek. Real Madrid ise kaleyi bulan dört şutunda golü buldu.

Chedjou ve Gökhan çok kötü bir maç çıkarmadılar. Ancak sol taraftaki delik onları hesaba ortak etti. Bruma kötü değildi. Oyunu her an değiştirebilecek potansiyeli var. Ancak takıma alışması ve maç ritmini bulması gerekiyor.

Eray maçı kurtarış yapamadan tamamladı. Yediği gollerde bariz bir hatası yoktu ancak ilk iki golü Muslera çıkartabilirmiydi bilemiyorum.

Sneijder sakatlıktan yeni çıktığı için hazır değildi. Sneijder yerine Burak ikinci yarı düşünülebilirdi.

Galatasaray’ın hedef maçı Juventus maçıydı. Ancak son iki maçta alınan yenilgiler o maç içinde umut vermiyor. Kopenhag’ı deplasmanda yenemiyorsan on kişi kalmış yedek kadrosuyla çıkmış Real Madrid’e ikinci yarı teslim oluyorsan takım kaybetmeye alışır. Galatasaray’ın bu iki maçtan en azından iki puan çıkartması gerekiyordu. Juventus maçını kazanmaktan başka yol yok. Mancini bile taraftardan umutluysa durum gerçekten sıkıntılıdır.

Galatasara’ın bu sene geri düştüğü maçları çevirmekte zorlanıyor. Çok çabuk demoralize oluyorlar. Real Madrid maçında da ikinci golden sonra bazı oyuncular için sanki maç bitmişti.

Galatasaray için Juventus maçı çok önemli bunu sağır sultan bile biliyor. Ancak şampiyonlar liginde her yıl yer almak için bu hafta ligde oynanacak Kasımpaşa maçı bir o kadar önemli.

Galatasaray’ın ikinci yarıyı unutup hatalarından ders alıp lige dönmesi gerekiyor. Ligde alınacak sonuçlar takımın morali için çok önemli.


Önümüzdeki maçlarda ilk yarıdaki Galatasaray’ı izlemek umuduyla… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder