27 Kasım 2013 Çarşamba

Bir Kez Daha Real Madrid-Galatasaray

Bugün Galatasaray şampiyonlar liginde Real Madrid deplasmanına çıkıyor. İlk maçta alınan farklı yenilgi nedeniyle Galatasaray ilk defa Madrid karşısına bu kadar umutsuz çıkacak. Galatasaray bugün kaybedebilir beklentiler bu yöndedir.

Büyük kişiler, büyük kurumlar ve hatta büyük devletler kaybederken bile kazanırlar. Zor günlerinde ayakta durabilenler hatalarından ders alanlar başarılı olur.

Bugün sonuç ne olursa olsun Galatasaray’ın genç kalecisi Eray İşcan için çok önemli bir gündür. Bir futbolcu için Madrit’te oynanan Real maçı kariyerinde oynayabileceği en önemli maçlardan birisidir. Eray bu şansı yirmi iki yaşında yakalamış olacak. Türkiye’de genç oyuncular için en çok ileri sürülen bu maçta oynatılır mı gerekçesi, maçın ağırlığını kaldıramadı heyecanlandı, şeklinde yapılır. Bu maçtan sonra Eray için bu gerekçeler söylenemeyecektir. Bu akşam iyi bir oyun çıkartırsa Eray artık Muslera’nın yedeğidir diyebiliriz. Muslera sakatlandıktan sonra oynanan maçlarda Eray için ciddi anlamda ölçü olabilecek bir maç yoktu. Bu maç Eray için çok önemli bir sınav olacak.

Bruma bence iyi bir oyuncu. Ancak kendini geliştirmesi adına sürekli oynatılmalı.

Ünal Aysal başkan olduktan sonsa ilk hedef sportif başarıydı. Bu doğrultuda transferler yapıldı ve hedeflere fazlasıyla ulaşıldı. Kadro yaşlandı ve yabancı sayısı arttı. Artık kadronun gençleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gelen haberlere göre Sneijder oynayabilecek durumda. Ancak Galatasaray’ın hedef maçı bu maç değil. Galatasaray bu maçtan bir puan çıkarsa bile Juventus’un Kopenhag’ı yenmesi durumunda son maçta yinede kazanmak zorunda kalacak. Sneijder bu akşam oynayıp sakatlanırsa Juventus maçını kaçırabilir. Bence Sneijder bu maçta oynatılmamalı.

Eray, Eboue, Chedjou, Gökhan, Dany, Bruma, Selçuk, Melo, Riera, Burak ve Drogba mevcut kadroda çıkabilecek en iyi on bir diye düşünüyorum. Ve bu kadronun en iyi oynadığı diziliş  olan 4-4-2 tercih edilmelidir. Galatasaraylı oyuncuların öncelikle puan alacaklarına inanmaları gerekiyor. Son düdük çalana kadar skor ne olursa maçın her anında mücadele etmeliler.

Rakipte önemli eksikler var. Ancak muhtemel maç kadrosuna bakınca Real Madrid’in eksiklerini aratmayacak bir kadrosu olduğunu görüyoruz. Grup birinciliğini garantilemeleri sahaya kazanmak için çıkmayacakları anlamına gelmez. Bu akşamki maç ilk maçtan daha kolay olmayacak.

Galatasaray resmi maçlarda yedinci kez Real Madrid maçına çıkacak bu güne kadar üç galibiyet üç yenilgi aldı. Galatasaray deplasmanda oynadığı iki maçta 3-0 yenilgiyle sahadan ayrıldı. Önemli olan üst düzey takımlarla sürekli oynayabilmek ve bunun yolu Şampiyonlar Liginden geçiyor.


Genel kanı Galatasaray’ın kaybedeceği hatta fark yiyeceği yönünde olsada akşam umutlu bir şekilde maçı izleyeceğim. Galatasaray’dan beraberlik ve hatta galibiyet bekliyorum. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz veya kaybedilmez… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder