10 Nisan 2013 Çarşamba

Gururlu Veda

Sahada ilk maça göre nispeten daha iyi bir hakem vardı. Takdir haklarını genellikle rakipten yana kullanmasına rağmen sonucu direk etkileyecek hata yapmadı. Galatasaray ilk yarıya tutuk başladı. Yedinci dakikada Ronaldo umutları iyice azalttı. İkinci yarıda bambaşka bir Galatasaray vardı sahada. Sneijder geldiği günden buyana en etkili oyunu oynadı. İlk golün hazırlayıcısıydı ve bu kez Eboue topu öyle bir yere gönderdi ki kaleci çaresiz kaldı. İkinci golü Sabri hazırladı Sneijder boş kaleye kaçırdığı golden sonra usta işi bir gol attı. İki dakika sonra  Amrabat etkili geldi pasında Drogba topuğuyla golü attı. Galatasaray 72. Dakika itibariyle 3-1 öne geçse de dördüncü golü bulamadı. 12 yıl önce olduğu gibi üçüncü golden sonra yine ofsayta takıldık. Uzatma dakikalarında Ronaldo skoru belirledi. Real Madrid karşısında alınan 3-2 lik galibiyet her anlamda önemli.  
Galatasaray da dün gece tüm oyuncular elinden geleni yaptılar. Bu kez olmadı. Denemeye devam ettiğimiz sürece o kupa neden bir gün bizim olmasın!
Galatasaray başarılı Avrupa serüvenini galip gelerek noktaladı. Her şeyden önemlisi mücadeleyi hiç bırakmadı. Galatasaray artık tük dikkatini lige vermek zorunda Şampiyonlar Ligine grup aşamasından katılmak için şampiyon olmak gerekiyor.
Yeni kurulmuş bir takımın ilk yılında Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynaması büyük başarıdır. Devre arasında bu kadroya iki önemli oyuncu katıldığı düşünülürse birlikte oynama alışkanlığı kazanıldıktan sonra takım oyunu konusundaki sıkıntılarda ortadan kalkacaktır. Kadronun korunarak birkaç kaliteli transferle gelecek yıl Galatasaray’ın çok daha iyi bir takım olacağını düşünüyorum.
Galatasaray mücadelesi ve oyunuyla milyonları mutlu etti.
Teşekkürler Galatasaray,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder