9 Nisan 2013 Salı

Galatasaray-Real Madrid

Rövanş günü geldi. Galatasaray için en büyük eksik Dany olarak görünüyor. En ihtiyaç olan maçta cezası nedeniyle oynayamayacak. Real Madrid karşısında hızlı bir defans oyuncusunun olmayışını maç içinde umarım aramayız. Belki Fatih Terim ilk maçta olduğu gibi üçlü defans hattıyla oynamayı düşünebilir. Burak ise hakemin kendini kurtarmak adına gösterdiği kart nedeniyle oynayamayacak. Burak gol için büyük bir silah ancak takım savunmasına Umut kadar katkı yapamıyor. Bugün ilk maçtan farklı bir maç izleyeceğimiz kesin. Rakipte Ramos ve Alonso olmayacak. Ancak bu seviyede takımların yedek kadrolarının bile neler yapabileceğini M.United maçında görmüştük.
Bugün muhtemelen Galatasaray bu sezon son Şampiyonlar Ligi maçını oynayacak. Grup aşamasında ilk üç maç istediğimiz gibi gitmedi. Kalan üç maçta hata şansımız kalmadı. Bu nedenle maçları stresli bir şekilde izledik. Sezon öncesi planlarda gruptan çıkmak başarı olarak düşünülüyordu. Rakip Schalke 04 olunca bir anda planlar değişti. Sneijder ve Drogba transferleri en azından çeyrek final için yapıldı. Sıkıntılı iki zorlu maç sonunda hedefe ulaşıldı. Kuralar öncesi Malaga tercih edilen kuraydı. Ancak bu kez kura şansı bizden yana değildi favorilerden Real Madrid çeyrek finaldeki rakibimiz oluyordu. İşin kötüsü ilk maçta hakem şansıda bizden yana değildi. İki bariz penaltının verilmediği pozisyonlara girdiğimiz maçta üç farkla kazanan Real Madrid oldu. Futbolda her şey olabilir ancak şansımız çok çok az. Benim taraftar olarak beklentim iki takımada eşit uzaklıkta bir hakemle Real Madrid’e karşı güzel bir skor elde edebilmemiz. Galatasaray bu yıl için beklentileri fazlasıyla karşılamıştır. Bu akşam koltuğuma oturup Şampiyonlar Liginin tadını çıkaracağım.  
Galatasaray koyduğu hedeflere ulaştı. Her yıl Şampiyonlar liginde yer alıp gruptan çıkmayı başarabilirsek istenilen seviyeye gelmiş oluruz. Bunun içinde öncelikle önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligine muhakkak katılmamız gerekiyor. Umarım yakaladığımız çizgiyi korumayı başarıp eski günlerdeki gibi Şampiyonlar Liginin gediklisi oluruz.
Bugün elensek bile bu bir son olmayacak. Bu yeni bir başlangıç olacak. Galatasaray taraftarı gelecek için umut dolu.
Türk takımlarına Avrupa arenasında başarılar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder