11 Aralık 2013 Çarşamba

KARDANADAM

Galatasaray Juventus ile üçüncü kez grup aşamasında karşılaşıyor. Daha önce Galatasaray’ın evsahibi olduğu iki karşılaşmada Juventus olabildiğine çirkeflik yaptı. Türlü bahanelerle maça çıkmak istemediler. Hatta maçın birisi bu sebeple Almanya’da oynandı. Dün ilk kez normal şartlarda Bir Galatasaray-Juventus maçı izleyeceğimi düşünmüştüm. Yanılmışım bu seferde dolu engeli nedeniyle maç yarıda kaldı.

Yine yaptık yapacağımızı her kafadan bir ses, bilende konuşuyor bilmeyende. Stadın alttan ısıtmasının çalışmadığı söyleniyor kulüpte çalıştığını söylüyor. Dünyaya rezil olduk haberleri gündemde. Öncelikle şunu bilmek gerekiyor yağan kar değil doluydu arada büyük fark var. Ve neredeyse beş dakikada saha bu hale geldi. Dünyaya rezil olacak bir şey yok niye rezil olacaksın ki dolu yağdı maç ertelendi diye mi? İki nedende bizim dışımızda gelişiyor. Birisi doğal bir durum diğeri ise hakem ve UEFA’nın kararıdır. Bu kadar rezil olma meraklısı bir millet daha görmedim. Birileri pusuda bekliyor bir şey olsa dünyaya rezil olsak diye! Akıllara zarar… Avrupa’da ne maçlar izledik adamlar kendilerine zarar verebilecek bir şey olunca televizyondan yayınlamıyorlar bizde ise ille ceza almak için tam tersi televizyonda başka bir şey göstermezler. Galatasaray’ın Fransa’da oynadığı PSG ve İtalya’da oynadığı Roma maçlarını düşünün. Aynı şeyi biz yapmış olsak dünyaya rezil olduk diye tekrar tekrar aynı görüntüleri yayınlar çok daha fazla cezalar alırdık.

Ha stadın çatısı neden kapatılmadı diye sorulur o ayrı. Ama bunu da çok abartmamak gerek ve zamanı çok uygun değil. Olayı sanki her futbol stadının çatısı kapalıymış bir tek TT Arena’nın açıkmış noktasına getirmek trajiktir.

Eleştirilecek çok şey varken abuk sabuk eleştiriler yapmak doğruları bile eleştirmek yersiz. Eleştiri olmasın demiyorum biraz düşünün az mantıklı eleştiri yapın diyorum.

Türkiye’de buz üstünde ne maçlar oynatıldı futbolcuların sağlıkları düşünülmeden. Uğur Uçar böyle bir maçta sakatlandı. Bence o sakatlık olmasaydı milli takımın EURO 2008 kadrosunda muhakkak yer alacaktı. Futbola müsait olmayan şartlarda maçı oynatmak doğru değildir.

Benim düşüncem sporcuların sağlığını etkileyebilecek durumlarda maçın oynanmaması yönündedir. Hakemde bu yönde karar verdi. Ve iki takımda aynı görüşteydi diye biliyorum. Ha oynanır mıydı evet oynanırdı. Dolu yağışı durmuştu kar yağıyordu çizgilerin temizlendikten sonra kapanmadığını gördük. Ancak hakem riske girmedi maçı oynatmadı. Artık tartışacak bir durum yok.

Biletini atan taraftarlar olmuştur. Kulüp bununla ilgili ne yapabilir teknik olarak durumu bilemiyorum. Ancak bilet alanların isimlerini tespit etmek zor olmasa gerek. Muhtemelen kredi kartı ile bilet alınmıştır. Biletini atanlar için biletin yeniden çıkartılması çok zor olmasa gerek.

Bunca laf salatasından sonra maça dönecek olursak. Maçın oynanan otuz dakikalık kısmında iki takımda kontrollü oyunu tercih etti. Lorente’nin pozisyonu dışında bu bölümde ciddi pozisyon yoktu. Galatasaray iyi paslaştı ve oyunun belli bölümlerinde rakibe baskı kurmayı başardı ancak bu dakikalarda ciddi pozisyon üretemedi. Juventus savunmada oldukça dikkatliydi.

Eğer maçın kalan bölümü bugün oynanabilirse yine benzer bir oyunla karşılaşacağız. Kar tabiî ki oyunu etkileyecektir. Galatasaray için bugün şartlar dünden daha iyi olmayacak. Ancak UEFA kupası biletini her koşulda alacak olmak takımın hücumu daha fazla düşünmesine neden olabilir. Kaybedecek bir şey yok.


Umarım hava koşulları bugün maçın oynanması için uygun olur. Ve Galatasaray kazanarak Şampiyonlar Liginde devam eder. Başarılar ve fazlasıyla iyi şanslar Galatasaray.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder