2 Aralık 2013 Pazartesi

Eboue'ye Ceza Alanı İçinde Faul Yapmak Serbest

Galatasaray yine kazanamadı. İlk yarının bitimine dört hafta var. Galatasaray’ın kalan maçları sırasıyla Elazığ, Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Erciyesspor bu maçlardan en az on puan çıkartabilmeli ki şampiyonluk yarışı içinde kalınabilsin.

Maçta göze çarpan oyuncuların ayakta duramamalarıydı. Çoğu pozisyon oyuncuların kayıp düşmesi nedeniyle oluştu. Krampon seçimleri mi yanlıştı bilemiyorum?

Galatasaray maça bu sene alışılmış görüntüsünde etkisiz başladı. Ve yine golü kalesinde gördü. Gol hazırlanış itibariyle çok güzeldi. Galatasaray defansının bu sene yediği en az hatalı gollerden birisiydi. Yaptıkları daha bariz hatalarda Kasımpaşa gole ulaşamadı. Bruma etkisizdi ısrarla yazılarımda oynaması gerektiğini yazdım. Ama artık onbirde başlamasının çok uygun olmadığını düşünüyorum.  Oyuna sonradan girince etkisini görmek daha uygun olabilir. Eboue hücumda etkiliydi. Sağ bek yerine sağ açık oynamasında ısrar edilmeli. Selçuk’ta gözle görülür bir düzelme var. Melo zaten iyi oynuyor tek sıkıntısı sinirlerine hakim olamaması. Dün ilk yarı en büyük sıkıntı orta saha kanatlarındaydı. Nitekim Riera ve Bruma çıkıp Umut ve Emre’nin oyuna girmesi oyunun hâkimiyetinin Galatasaray’a geçmesini sağladı.

Galatasaray için kime sorsanız defansta sıkıntı olduğunu söyleyecektir. Özellikle stoper için transfer konuşuluyor. Bana göre asıl sıkıntı öncelikle sol bek olmak üzere beklerde transfer yapılacaksa önce her iki kanada yerli bek alınmalı. Galatasaray’ın elindeki stoperlerden daha iyi stoper alabileceğini düşünmüyorum.

Forvette en formda oyuncu Umut ancak maça yedek başladı. Tek akla gelir açıklama dinlendirildiği olabilir. Umut bence maçlara on birde başlamalı. Forvet hattına bakınca çok kaliteli isimlerden oluşuyor ama kaçırdıkları gollere bakınca gol vuruşlarında etkisiz kaldıkları görülüyor. Büyük takımlar bu kadar gol kaçırmaz.

Eray’a güvenen sanırım benden başka kimse yok. Bu sezon fırsat oldukça oynatılmalı yerli kaleci transferi illaki yapılacaksa (Eray kadroda kalacaksa ben karşıyım) kesinlikle oynayabileceği bir takıma kiralanmalı. Emre’de Galatasaray taraftarının nedense güvenemediği isimlerden bir diğeri olarak göze çarpıyor. Ancak mevcut kadroda orta sahanın solunda en iyi seçim olarak görünüyor. Oynadığı maçlarda oyuna olumlu katkı yapmayı başardı. Aynı şekilde o bölgeye transfer yapılacaksa oynayabileceği bir takıma kiraya verilmesi en uygun seçenek olacaktır.

Kasımpaşa ilk yarı çok etkili oldu. Ancak ikinci yarı kontrolü rakibe bıraktı. Kazanabilselerdi çok büyük bir avantaj yakalayacaklardı. Şampiyonluk için beraberlik kötü görünebilir ancak Avrupa kupaları için çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Kasımpaşa bu çizgisini korursa en kötü ihtimalle UEFA biletini alacaktır.

Geçen hafta Sivas maçında hakem kötüydü bu bir gerçek. Ancak hakem hatalarının sadece Galatasaray’a yaradığını düşünenler maçta ilk atılan oyuncunun Galatasaray’dan olduğunun farkında değillerdi muhtemelen!  Eboue’ye atılan dirseği de görmediler diye düşünmüştüm. Dün birkez daha Eboue’ye yapılan bariz faul verilmeyince ceza alanı içinde Eboue’ye faul yapmak serbest diye bir kural var diye düşündüm artık. Bir diğer tarafta hakem hatalarıyla sezon başından beri maç kazanan Fenerbahçe, maçta en büyük hatası Mustafa Pektemek’in koluna çarpan topta penaltı vermemek olduğu halde verdiği diğer doğru kararlarda bile Fenerbahçe tarafından eleştiriliyor. Bu hakemleri tesir altına almak adına atılmış bir adımdır. Aksini düşünmek kendi faydasına olan hataları da söyleyebilmekten geçer. Ki böyle bir şeyi bu güne kadar duymadık.

Galatasaray için tüm yollar devre arasına çıkıyor. Juventus maçında alınacak sonuç transferi etkileyecektir. İlle de yabancı alınacaksa sadece kalitesi tartışılmayacak bir sol bek alınmalı. Diğer transferler yerli isimler olmalı.


Galatasaray kazanamasa da ikinci yarı oynadığı oyunla umut vermeyi başardı. Ancak lig kısalıyor ve hedeflerden yavaş yavaş uzaklaşılıyor. Devre arasına kadar ne kadar az kayıp olursa Galatasaray için o kadar iyi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder