11 Aralık 2013 Çarşamba

Çekirge Buz Kesildi

Daha önce iki kez gruplarda karşılaştığımız Juventus’u üçüncü seferde Şampiyonlar Liginin dışına itmeyi başardık. İki kez elimizden kurtulan Juventus üçüncüde yakayı ele verdi. Galatasaray için bu gruptan çıkmak gerçekten büyük başarı.

Maç oynanacak oynanmayacak diye beklerken maçın oynanması kararı çıktı. İlk yarının kalan süresi takımlar için adeta maç öncesi ısınma şeklinde geçti. Ağır sahada top sürmekte pas yapmakta iki takımda çok zorlandı. İkinci yarıda Galatasaray daha derli toplu göründü. İkinci yarının en ciddi pozisyonunda Drogba’nın şutunu Buffon çok iyi çıkardı. Burak biraz şanslı olsaydı dönen topu ağlara göndermesi içten bile değildi. İkinci yarıda Galatasaray baskısından sonra Umut girene kadar Juventus etkili oldu Galatasaray çıkmakta zorlandı. Umut girdikten sonra yeniden Galatasaray oyuna ortak oldu. Galatasaray uzun topla çıkarak bu sahada yapılabilecek en iyi şeyi yaptı ve Drogba’nın indirdiği topu Sneijder çok güzel aldı ve usta işi bir vuruşla Buffon’u avlamayı başardı. Böylece Sneijder geldiği günden bu yana hakkında yapılan eleştirilere en güzel cevabı oyunuyla vermiş oldu. Galatasaray öne geçtikten sonra bir frikik dışında Juventus’a şans tanımadı. İkinci gole Burak ile çok yaklaştı. Galatasaray defansı çok iyi maç çıkardı. Muslera kalesinde güven verdi. Az ancak etkili Juventus ataklarında kalesinde mükemmeldi. Defansta Gökhan Zan oyunuyla yıldızlaşan oyunculardan birisiydi. Ortasahada Melo Selçuk son nefeslerine kadar savaştılar. Riera ve Eboue üçlü defansta daha iyi göründüler. Drogba ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu birkez daha gösterdi. Burak biraz şanssız bir maç çıkardı. Umut oyuna girdikten sonra yine hareketlilik getirdi. Tüm oyuncular savaştılar ve maçı hiç bırakmadılar. Bu maç ancak böyle kazanılırdı ve Avrupa Fatihi bir kez daha adına yakışanı yaptı. Bu zorlu şartlarda takımını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarları alkışı fazlasıyla hak ettiler.

Galatasaray bu zorlu gruptan çıkarak ikinci yılında yine son on altıya kalmayı başardı. Artık rakibin kim olduğu önemli değil. Umarım Galatasaray çeyrek finale çıkmayı başarır.


Oyuncular başta olmak üzere galibiyette payı olan herkese çok teşekkürler. Avrupa yürüyüşünde yolun açık olsun GALATASARAY…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder