22 Ağustos 2013 Perşembe

Hedef Milli Takım Mı Yoksa Galatasaray Mı?

Öncelikle milli takımın durumuna bakalım:

Sıralama
Ülke
O
G
M
B
A
Y
P
1
6
6
0
0
20
2
18
+18
2
6
3
2
1
13
8
11
+5
3
6
3
1
2
10
10
10
0
4
6
2
1
3
7
7
7
0
5
6
2
0
4
3
9
6
-6
6
6
0
0
6
0
17
0
-17

Bu puan tablosuyla ikincilik kolay değil tabii imkansızda değil. Macaristan ile maçımız kalmadı. Macaristan'ın önce Romanya deplasmanı var ki bu maçı kazanırlarsa şansımız iyice azalacak. Bizim için beraberlik ya da Romanya galibiyeti umutları bir miktar arttıracak. Daha sonrada Macaristan'ın en azından Hollanda deplasmanında kaybetmesini ve sürpriz puan kayıplarını bekleyeceğiz. Ve asıl önemli olan tüm maçlarımızı kazanmak yada en kötü ihtimalle Hollanda maçı dışında tüm maçları kazanıp diğer maçların sonuçlarını beklemekten başka çaremiz yok.

Milli takım hocası istifa etti? En azından böyle kabul etmek zorundayız. Türkiye son resmi maçını 26.03.2013 tarihinde Macaristan ile oynadı. Aradan neredeyse beş ay geçmiş. Gana ile oynanan özel maç mı değiştirdi her şeyi?

Yabancı kuralını kim koydu? Kimin fikri alındı? Değiştirmek için kimin yetkisi var? Sözde amaç milli takımın başarısıydı. Kural neden değiştirilemezdi tekrar hatırlayalım: Transfer sezonu başlamış bir takım ona göre transfer yapmış ona göre para harcamış mağdur olurmuş. Galatasaray transferlerini yaptı sezonda açıldı sen Teknik direktörüne talip oluyorsun bu ne şimdi? Sezon bitince teklif yapsaydın ne değişti? Üstelik Fatih Terim yabancı kuralının yanlış olduğunu söylerken düşüncelerini dikkate almayıp Milli Takım için tek çare Fatih Terim demek ikiyüzlülükten başka bir şey değil.

Fatih Terim geçen sezon iki kez ceza aldı. Ne sebeple kendisine özel çıkartılan abuk subuk kurallar nedeniyle. Madem Fatih Terim yanlış yapıyor neden Milli takım için düşünülüyor. Malum hocanın cezası devam ediyor. Milli Takım teklifini yapmak için cezasının bitmesi mi beklendi acaba? Bu nedenle mi beş ay gecikmeli bir teklif yapıldı?

Milli görevmiş kaçılmazmış. Yıldırım Demirören’in görevi Türk futbolunu batırmaktır. O federasyon başkanı olduğu sürece Fatih Terim teknik direktör olsa bile milli takımın hiçbir maçını izlemeyeceğim.

Yapılan tezgahın amacı bellidir. Önce Fatih Terim ceza alarak başarısız olması hedeflendi. İşe yaramadı yabancı kuralı dayatması tezgahlandı  Baktılar buda çözüm değil son ve kesin çözüm Fatih Terim ile Galatasaray'ın bağlarının koparılması hayata geçirildi.

Ben işi biraz daha ileri götüreyim işi şansa bırakmayalım. Ünal Aysal’da Federasyon başkanı olsun Galatasaray'ın UEFA ve yayın gelirleri de Federasyona aktarılsın.

Eğer bu oyunlara düşülürse Fatih Terim de Ünal Aysal da benim için hep Galatasaray'ı bu duruma düşürdükleri için suçlu olacaklardır. Ünal Aysal işi bu noktaya gelmeden kestirip atmalıydı. Fatih Terim’in kalmasını sağlayamıyorsa görevini yapamamış demektir. Ortalıkta dolaşan en uç haberlere göre (ben inanmıyorum ve inanmak istemiyorum) Ünal Aysal Fatih Terim’i göndermek istiyorsa bile(ki bu Galatasaray'a ihanettir) Fatih Terim bu federasyon varken Milli Takıma gitmemelidir.

Bu düşünceleri bir Galatasaray taraftarı ve sporsever olarak yazıyorum. Hayallerim tüm Türk takımların başarısı üzerine kurulu kimileri gibi başkalarının başarısızlıkları üzerine kurulu değil. Türk futbolu daha iyi noktalara gelecekse Galatasaray da fedakarlık yapabilir. Ancak amaç Galatasaray'ın başarısızlığı ise buna hiçbir gerçek Galatasaray taraftarı evet demez.

Futboldan soğumak için fazlasıyla neden var. Ne zaman ki sporun içine sporda olmaması gereken unsurlar girse hep kendi kendime şunu söylerim: Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz…


Allah büyük, Allah'tan umut kesilmez…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder