20 Ağustos 2013 Salı

1.Haftanın Ardından 2013/2014

Antalyaspor-Kayseri Erciyesspor

Erciyes beklediğim gibi puanla başladı. Kadroları iyi ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklardır. Antalya bence geçen seneki performansından uzak olacak belki deplasmanda daha fazla puan alarak aradaki farkı kapatabilirler.

Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği

Rize’nin eksikleri var birkaç takviye daha yaparlar diye düşünüyordum. Rıza Hoca takımlarını hep belli bir seviyenin üstünde tutmayı başarıyor. Kazanmaları benim için sürpriz oldu. Gençlerbirliği her yıl birçok oyuncusunu gönderip kaldığı yerden devam ediyordu sanırım bu yıl zorlanacaklar.

Karabükspor-Kasımpaşa

Karabük için alt sıralarda mücadele eder diye düşünüyordum yanılmışım çok güzel oynadılar iki farklı kazandılar daha farklı da kazanabilirlerdi. Kasımpaşa tam bir hayal kırıklığı rakip mi çok iyiydi onlar mı kötü ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Konyaspor-Fenerbahçe

Konyaspor güzel bir galibiyet aldı. İki sıfırdan maç çevirmek zordur hele ki büyük takımlara karşı dahada zordur çoğu Anadolu takımı beraberliği yakaladıktan sonra savunma yapıp maçı kaybederken yürekleriyle maçı kazandılar. Fenerbahçe için daha kötüsü Salzburga elenmek olurdu. Sezona çok kötü başladılar Arsenal maçında işleri zor.

Akkisar Bld.-Elazığspor

Akhisar çok önemli bir galibiyet aldı. Kaldıkları yerden devam ediyorlar istikrarın meyvelerini topluyorlar. Elazığspor Yılmaz Vural’ı neden gönderdi anlamak güç işleri hiç kolay değil.

Eskişehirspor-Bursaspor

Eskişehir Ertuğrul Hoca ile önemli bir galibiyete imza attı. Kadroları iyiydi ancak geçen sezon istedikleri sonuçları alamadılar. Bu yıl üst sıraları zorlayacaklarını düşünüyorum. Bursa’da işler kötü gidiyor önlerinde Galatasaray maçı var yine kaybederlerse sezona çok kötü girmiş olacaklar.

Beşiktaş-Trabzonspor

Beşiktaş önemli bir galibiyet aldı. Geçen seneden daha iyi kadroya sahipler ve daha iyi savunma yapıyorlar. Portekizlilerle ilgili sıkıntı yaşamazlarsa iyi bir sezon geçirebilirler ve şampiyonluk için önemli adaylardan olurlar. Trabzon için zamana ihtiyaç var. Kadrolarında bazı eksikler göze çarpıyor. İki takımda Avrupa maçlarına çıkacaklar ve bu maçların telafisi yok.

Kayserispor-Sivasspor

Kayseri sezona iyi başladı ve kazandılar. İyi bir kadroları ve iyi bir hocaları var. Üst sıraları zorlayacaklarını düşünüyorum. Sivas yenilmesine rağmen iyi oynadı. Kadroları iyi Carlos ile nasıl bir performans çizecekler göreceğiz.

Galatasaray-Gaziantepspor

Galatasaray beklediğimden fazla zorlandı. Sezona çok iyi başladılar. Ancak maç sonlarında çekirge her zaman sıçramaz. Özellikle Şampiyonlar Ligi ayarında takımlar affetmez. Antep bir çok oyuncusunu kaybedip hiç transfer yapmamasına rağmen yinede iyi mücadele etti.

Toplam dokuz maçta sekiz galibiyet ve bir beraberlik çıktı. Ve deplasmanda kazanan çıkmadı bir başka değişle sekiz galibiyeti de ev sahibi takımlar elde etti.

Bu hafta benzer hedefleri olan, benzer durumlarda ve yaklaşık denk güçte kadrolara sahip takımların karşılaşmaları vardı. Bu dört maçta, Akkisar Bld.-Elazığspor; Eskişehirspor-Bursaspor; Beşiktaş-Trabzonspor ve Kayserispor-Sivasspor karşı karşıya geldi ve bu maçlarda ev sahibi takımlar kazandı.

Konyaspor haftanın sürprizine imza attı. Karabük ise ligin iddialı takımlarından Kasımpaşa’yı yenerek sürpriz denebilecek net bir galibiyet aldı.


Dokuz maçtan altısında iki olasılık üç maçta tek olasılık tahmininde bulunmuşum. Üç takım beni yanılttı Konya, Karabük ve Çaykur Rize. Tahminlerimden üçü ilk veya tek tercihim, üçü ikinci tercihlerim ve üç maçta ise yanlış tercihte bulundum. Yanlış tercihlerimden ikisi lige yeni çıkan takımlar. İlk hafta için kötü performans değil sanırım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder