5 Ağustos 2013 Pazartesi

Emirates Cup Arsenal-Galatasaray

Galatasaray ilk yarıda oyunu kilitlemeye çalıştı. Birkaç pozisyon dışında da bunu başardı. Yenilen golde bence Muslera’nın hatası vardı. Asıl düşündürücü olan ilk yarıda Galatasaray’ın hücumda neredeyse hiç etkili olamamasıydı. Melo yine hazır değil ancak geçen sezon olduğundan daha çabuk hazır olacaktır. Defansta Semih vazgeçilmez olduğunu birkez daha gösterdi. Chedjou daha iyi göründü ancak yine de beklentilerin uzağında. Eboue iyi bir maç çıkardı. Defansta en büyük handikap Riera olarak görünüyor. Defansta yaptığı hatalar beklediğim bir durum ancak hücuma çıkışlarında daha etkili olmalıydı. Hamit bu maçta ağır kaldı daha hareketli olabilmeliydi. Engin iyi oyuncu ancak hazır olmadığını düşünüyorum. Formunu yakalarsa bu takımın vazgeçilmezlerinden olur. Amrabat bence iyi oynadı. Savunmaya olabildiğine yardım etti. Son toplarıda olumlu kullanabilse oynayacak altı yabancıdan biri olmalı derdim. Garip yabancı kuralı olmasaydı Amrabat’ı onbirde olmasa bile her maç sahada görebilirdik. Sonradan oyuna girip oyunu değiştirebilecek önemli bir oyuncu ancak kadrodaki altı yabancının birini bile yedek kulübesinde oturtmak garip olacak. İleri uçta Umut ve Elmander etkisizdi. Elmander’i biraz daha çabalarken gördük ancak takım hücumda çok etkisiz kaldı. Emre Çolak ikinci yarıda iyi işler yaptı. Emre’nin en büyük eksiği içeri girebileceği veya ara pas atabileceği uygun pozisyonlarda bile uzaktan şut çekmesiydi. Bu hatasını muhakkak düzeltmeli. Ceyhun’u çok beğendim altı yabancı kuralı nedeniyle bu sene çok daha fazla zaman alacaktır. Ancak bu yılda kiraya gidip oynaması gelişimi için daha iyi olabilir. Sabri iyi bir yedek. Sneijder yine etkili oldu bu sene onun için çok daha farklı olacak. Ancak bir oyuncu varki dünyanın her takımında oynar. Tahmin edersiniz ki Drogba’dan bahsediyorum. Ancak bunları attığı goller için söylemiyorum. Daha ikinci yarının başında Arsenal kornerlerinde kafayla topu uzaklaştırdığında bir kez daha ne kadar özel bir futbolcu olduğunu gördüm. Umarım en azından gelecek senede Galatasaray’da futbol oynar ve sonrasında teknik ekipte kalır. Dany oyuna girdiğinde eyvah dedim. Neyse ki fazla zaman kalmamıştı. Hazırlık maçları olsa da Galatasaray iki önemli maç kazanarak Emirates kupasıyla sezonu açmış oldu. Süper Kupa’yı da alabilirse kusursuz bir sezon başlangıcı yapmış olacak.

Arsenal yine genç koşan bir takım görüntüsündeydi ancak oyunu değiştirebilecek oyuncuları yok. Eksik olan bir şeyler var. En azından bir iki transfer yapmaları gerekiyor. Fabregas’tan sonra saha içinde bir liderleri yok. Van Persie den sonra çok iyi bir forvetleri yok. Zelalem gibi iyi bir genç oyuncu bulmuşlar ancak iyi oyuncuları ellerinde tutamadıkları sürece kupa kazanmaları zor. Sanki büyük takımların altyapısı gibi hareket ediyorlar.

6+0+4 yabancı kuralının bir sonraki yıl 5+0+3 olacağı düşünülürse Galatasaray’ın yerli transferinde neden bu kadar suskun kaldığını anlamak imkansız. İki yıl boyunca görünen tabloda yabancı transferi yapamayacak. Avrupa birliği pasaportu olan yabancıların yabancı sınırına takılmaması tek çıkar yol olarak görünüyor.


Galatasaray’ın elindeki kadro Türkiye Ligi için yeterli umarım Şampiyonlar ligi için sıkıntı yaşanmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder