12 Ağustos 2013 Pazartesi

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa 2013

Galatasaray sürpriz bir şekilde defansta yabancı olarak sadece Eboue ile başladı. Gökhan ve Hakan milli takım oyuncuları ve dünde iyi oynadılar. Gökhan Zan iyi olduğu surece defansta oynayabilir bu benim için sürpriz olmaz. Asıl sorun defansta oynayan oyunculardan birisine bir şey olsaydı yedeklerden oyuna girecek defans oyuncusu yoktu. Yedek kulübesindeki en defansif oyuncunun Ceyhun Gülselam olması düşündürücüydü. Hakan Balta uzun zaman sonra ilk kez bu kadar iyiydi. Hakan ve Gökhan’ın iyi olmaları Türkiye ligi için çok önemli. Semih dün gece zaman zaman hatalar yapsa da yine iyiydi. Eboue için her maç aynı yorumu yapabiliriz defansta çok fazla güven vermeyen ileri çıkışları etkili. Orta sahada Melo Selçuk’tan daha hazır göründü. Melonun sezona hazır girmesi olumlu. Hamit ağır kalıyor hazır değil diyelim, umarım en kısa sürede kendine gelir. Amrabat’ın hücumda ve savunmadaki gayretini beğendim birde son paslarını geliştirebilirse dün olduğu gibi sezon boyunca kendisine on birde yer bulur. Sneijder dün hücumda etkiliydi. Daha iyi olmasını bekliyorum. Drogba için artık söyleyecek söz bulamıyorum uzatmanın sonunda defanstan top çıkaran hücum oyuncusu ve takımın en yaşlısı düşündürücü!

Fenerbahçe bu maça önemli oyuncularından yoksun olarak çıktı. Volkan’ın yokluğunu Mert aratmadı. Volkan bundan iyisini yapamazdı. İtiraf etmeliyim ki bir Galatasaray’lı olarak kalede Volkan olsaydı daha iyi olurdu dedim. Fenerbahçe Türk kaleci bulmak konusunda sıkıntı çekmiyor. Benim görüşüme göre Fenerbahçe’nin mevcut kadrosunda Avrupa’nın üst düzey takımlarında oynamaya en yakın oyuncusu Gökhan Gönül. Türkiye’nin en iyi sağ beki Fenerbahçe onun eksikliğini bir türlü dolduramıyor. Mehmet Topuz dün vasat bir oyun ortaya koydu. Alves takımın en iyisiyken oyundan atıldı. Alves iyi transfer Egemen ile birlikte defansta geçit vermezler. Bekir istikrarlı bir oyuncu ama üst düzey maçlarda performansı yeterli olmuyor. Hasan Ali iyi oynadı on bire daha yakın görünüyor. Orta sahada sayısal olarak çok isim var ama bir birine benzeyen oyuncular. Emre Mehmet Baroni üçlüsünde eksik olan hücum organizasyonlarıydı. Baroni bazı maçlarda hücumda etkili oluyor ve skora katkı yapıyor. Ancak dün etkisiz kaldı. Meireles olsaydı daha farklı olabilirdi. Yinede bu yıl Fenerbahçe orta sahasının performansının sürekli sorgulanacağını düşünüyorum. Alper iyi oyuncu oyuna girdikten sonrada çabaladı ligde daha fazla zaman alacağını düşünüyorum. Salih bu kadroda çok süre alamayacak kendini geliştirmek için oynaması gerekiyor. Kuyt Sow ve Webo dan oluşan hücum hattı iyiydi. Sow biraz şanslı olsaydı maçın şekli farklı olurdu. Emenike bu üçlüden Webo’yu kesebilir. Yada yedekte kalacak.

Fenerbahçe eksikler dönünce daha iyi takım olacak ancak oyuna hakim olamıyorlar. Eksikler dönünce ve takım yeni oyun sistemine alışınca nasıl oynayacaklar göreceğiz. Eksiklere rağmen iyi mücadele ettiler oyunun yarısında eksik oynamalarına rağmen oyundan kopmadılar. Maçın sonlarında beraberliğe çok yaklaştılar. Ligde sıkıntı yaşamazlar ancak Arsenal maçlarında daha fazlasını yapmaları gerekiyor.

Galatasaray rakip eksik kalana kadar oyuna tam olarak hakimiyetini koyamadı. Rakip eksik kaldıktan sonra oyuna ağırlığını koydu ve üst üste pozisyonlar yakaladı golü uzatma dakikalarında buldu. Oyuncu değişiklerinde geç kalındı. Ve tercihler yanlıştı. En azından Sneijder çıkınca Burak oyuna girmeliydi. Rakibi bu kadar eksik yakalamışsın, oyun içinde en iyi oyuncuları atılmış birde öne geçmişsin bu kadar mahkum oynamak kabul edilemez. Galatasaray Muslera ve şansına dua etmeli çok kolay kazanması gereken kupayı neredeyse elinden kaçırıyordu.

Oyun olarak iki takımı da yeterli bulmadım. Hazır olmayabilirler zaman içinde daha iyi olacaklar denebilir ancak Fenerbahçe’nin önünde Arsenal maçları var. Galatasaray da tam kadro olarak eksiksiz oynadı.


Son yıllarda olmadığı kadar sakin olaysız bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı izledik. Emeği geçen herkese teşekkürler. Umarım sezon içindeki derbilerde futbol olarak da kalecilerin seviyesine çıkmış takımları izleme şansımız olur.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder