10 Eylül 2014 Çarşamba

İzlanda'da Bir Volkan Efsane Olma Gazoz Ol

Maçla ilgili fazla yazacak bir şey yok.

Türk futbolunu kurtarma hamlesi olan yabancı sınırını yazalım. Şimdilik 5+3 seneye ne olacak bilen var mı? 5+3 sahaya yansımamıştır mı diyecek acaba bazıları. Bence çok fena yansıdı ama benim aklım ermez bu işlere.

5+3 olmadı ne yapalım. Süper bir fikrim var. 4+3+2+1-1 yeni süper sınırlamamız olsun. 4+3 olan kısmını anlamak çok kolay 4 yabancı sahada 3 yabancı kulübede olacak. Gelelim 2+1 olan bölüme, yerli oyuncuların performansını (aslında bonservis ve ücretlerini) sadece yabancılar düşürmüyor. Gurbetçiler de yabancılar kadar olmasa da Türk futbolunun marka değeri için önemli bir tehdit oluşturuyor. 2+1 burada devreye giriyor. 2 gurbetçi sahada 1 gurbetçi kulübede olacak. Sistem otursun ilerde tribünde oturacak oyuncular içinde kontenjan açarız.

Neyse biz bu işleri Türk futbolunu yöneten iki yıldırıma bırakalım. Onların şuan ki planları Melo'yu Türk futbolundan uzaklaştırmak. Sanırım haklılar İzlanda'dan üç gol yememizin en büyük nedeni Melo sanırım. İşte denklemde ki (-1) yazıyla eksi bir de bunu ifade ediyor. Yapacağımız düzenlemeyle Melo Türkiye Liglerinde oynayamaz maddesi koyacağız. Buda eksi bir olarak ifade edilecek. Olur mu öyle şey demeyin bal gibi olur. Hatta Melo'yu oynatan takıma her maç için bir maç seyircisiz oynama cezası verelim.

Bir de bu denklemi deneyelim olmazsa başka bir şey deneriz.

Birde İzlanda'da volkan varmış arada bir püskürüyormuş. Ama o kadar olur üzerinde çok baskı var. Baksanıza Fatih Terim'e bile volkanı soruyorlar. Volkan patlamasında ne yapsın.

Neyse yolumuz uzun kalan maçları kazanır biz bu gruptan çıkarız inşallah. Çıkamazsak mı? Onu da İzlanda düşünsün. Biz elimizdeki en büyük silahı kullanır yabancı sınırında değişiklik yapar düzlüğe çıkarız üç vakte kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder