26 Şubat 2013 Salı

GALATASARAY-ORDUSPOR

Galatasaray bu maçta sadece üç puan kazanmadı. Schalke 04 maçının olumsuz havasını dağıtmış oldu ve müthiş bir özgüven kazandı. İki farklı geriden gelip maçı 4-2 kazanmak kim ne derse desin rakiplerinde moralini bozmuştur. Futbolun psikolojik faktörleride sonucu etkiler. Hele ki Türkiye de bu etki normalin çok daha üzerindedir. Ayrıca bu maçta Sneijder kazanıldı. Çok güzel bir gol atarak maçı çevirdi. Artık uyum sürecini tamamladı. Mevkisinde oynarsa takıma üst düzey katkı yapmaya devam edecektir. Selçuk hakkında kısa yorumlar yapıyorum maçlardan sonra çünkü usta gibi oynuyor ve yoruma gerek bırakmayan bir oyun oynuyor. Attığı golde çok şıktı ve galibiyeti perçinledi.  Muslera öyle bir gol yediki bu golü Türk  kaleci yese kuyruğuna teneke takılır kulübeden çıkamazdı. Takımın kazanmasına en çok Muslera’nın sevinmesi gerekiyor. Aykut Bükreş maçında benzer bir hatayla topu arkadaşına çarptırıp rakip oyuncunun boş kaleye gol atmasına neden olmuştu. Ve belki o gol yüzünden Galatasaray Şampiyonlar Liginden elendi. Bence Aykut o golü yemeseydi kariyeri daha farklı olurdu. Hakan Balta’nın yaptığı hataya hiç şaşırmadım. Hakan ne yazık ki bu form durumuyla Galatasaray’da onbir yüzü göremez. Sol bekte Hakan neden oynamıyor sorusunun cevabını dün bir kez daha gördük. Umut oyuna girerek Galatasaray’ı ateşledi galibiyette payı büyük. Drogba beklediğimden daha fazla katkı yapıyor. Adeta rakiplerin korkulu rüyası oldu. Drogba’nın gelmesi ile Burak çok daha fazla boş alan buluyor. Özellikle ikinci golde nasıl bir golcü olduğunu gösterdi.
Galatasaray komik goller yemeye devam ediyor. Bu maçı çevirebildi ancak her maç böyle olmaz. Defansın çok daha dikkatli olması gerekiyor. Özellikle Schalke 04 maçında yapılacak hatanın telafisi olmayacak. Umarım rövanş maçına kadar savunma toparlanır. Galatasaray’ın hücumda sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Hücum gücü süperlig kalitesinin oldukça üzerinde. Şampiyonlar Ligi için de yeterli.
Galatasaray’ı önemli maçlar bekliyor. Performansını savunması belirleyecek. Savunmadaki sıkıntılar çözülürse güzel günler yakındır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder