20 Şubat 2013 Çarşamba

Schalke 04

Galatasarayın tur şansı sanıldığı kadar kolay değil. Öncelikle rakip bir alman takımı ne kadar eksik ve formsuz olsada tehlikeli bir takım. Bunun göstergesi şampiyonlarliginde yenilgilerinin olmaması. Ayrıca Avrupa tecrübesi yüksek bir takım.
Schalke 04 takım kadrosunu inceleyecek olursak. Kalede Timo Hildebrand var. Alman milli takımında da oynamış kaliteli bir kaleci. Sağ bekte Japon Atsuto Uchida oynuyor bence vasat bir sağbek. Sakatlığıda söz konusu olduğu için Galatasaray maçında sağ bekte Marco Höger  oynayabilir. Sol bekteki Christian Fuchs hem etlili çıkışları hemde korner gibi kollandığı taç atışları ile etkili kanatları. Defansta alman milli takımında da oynamış  Benedikt Höwedes bana göre çokda etkili bir defans oyuncusu değil. Kamerunlu Joel Matip defansta daha hızlı ve etkili bir oyuncu. Christoph Metzelder alman milli takımında oynamış tecrübeli bir defans oyuncusu. Galatasaray maçında stoperlerin Höwedes-Matip yada Matip- Metzelder olmasını bekliyorum.
Ortasahada Holtby’nin Tottenham’a gitmesi büyük şans etkili yaratıcı geleceği olan bir oyuncu. Onun yerine mevkileri farklı olsada Lyondan gelen Michel Bastos ortahanın gole dönük oyuncusu olacak. Ortasahanın solunda Bastos oynayacak. Ortasahanın ortasında Julian Draxler’in oynaması muhtemel yanında ise Jermaine Jones oynayacaktır. Ortasahanın sağında Roman Neustadter oynayacaktır alternatifi Sead Kolasinac  olacak.
 Forvette sakatlık olmaması durumunda Jefferson Farfan ve Klaas-Jan Huntelaar oynayacaktır. Farfan süratiyle Galatasaray defansının solu için büyük tehlike. Ve hatta oyuncu eşleşmelerinde Galatasarayın en dikkat etmesi  gerektiği oyuncu. Ortasahadan Riera'ya muhakkak yardım gelmeli. Huntelaar Real Madrid için yetersiz ama Schalke 04 için takımın çok ötesinde bir oyuncu. Bu ikili oynarsa Galatasaray defansının performansı maçın kaderini belirler.
Galatasarayın maça Muslera, Riera, Dany, Semih, Selçuk, Eboue, Hamit, Sneijder, Melo, Burak, Drogba onbiriyle çıkması bekleniyor.
İki takımında hücümcuları etkili defansları güven vermiyor. Defans performansları bence maçın sonucunu belirleyecek. Galatasarayın bu maçta goller bulmasını bekliyorum. İlk yarı golsüz yada tek gollü geçebilir. Daha gollü bir ikinci yarı bekliyorum. Skor tahminim 2-1 yada 3-1 Galatasaray galibiyeti yönünde. Umarım maç şansıda Galatasaray'ın yanında olur ve tur için avantajlı skoru ilk maçta elde eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder